Στρατιώτες της Εθνοφρουράς, αλλά και αστυνομικοί από πολλές περιοχές έχουν παραταχθεί στη Βαλτιμόρη καθώς η πόλη προσπαθεί να συνέλθει από τις βίαιες ταραχές που ξέσπασαν έπειτα από την κηδεία ενός αφροαμερικάνου που σκοτώθηκε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση από την αστυνομία.

Στην πόλη έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας τις βραδυνές ώρες η οποία και θα ισχύσει από απόψε, σε διάρκεια μίας εβδομάδας. 

Οι κάτοικοι της Βαλτιμόρης άρχισαν σήμερα να καθαρίζουν τα συντρίμμια από τις ταραχές και τις φωτιές που ξέσπασαν. 

Η οσμή του καπνού γεμίζει τους δρόμους όπου συνεργεία της πυροσβεστικής προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές από τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν σε απόσταση μερικών τετραγώνων από τον τόπο της κηδείας του Φρέντι Γκρέι και επεκτάθηκαν σε μεγάλο τμήμα των φτωχογειτονιών της Δυτικής Βαλτιμόρης

Δεκαπέντε κτίρια και 144 οχήματα πυρπολήθηκαν, ενώ πραγματοποιήθηκαν σχεδόν 200 συλλήψεις, σύμφωνα με το γραφείο του δημάρχου.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως κατά τις χθεσινές ταραχές τραυματίσθηκαν 15 αστυνομικοί, οι έξι από τους οποίους σοβαρά.

Καταστήματα, φαρμακεία και ένα εμπορικό κέντρο λεηλατήθηκαν και ταραχοποιοί συγκρούσθηκαν με αστυνομικούς. Ήταν οι πιο βίαιες ταραχές που έχουν σημειωθεί στις ΗΠΑ αφότου το Φέργκιουσον στο Μιζούρι συγκλονίσθηκε στα τέλη του 2014 από πυροβολισμούς και εμπρησμούς.