current views are: 2

28 Απριλίου 2015
Δημοσίευση16:05

Υπέρ της δίκαιης κατανομής μεταναστών εντός ΕΕ ο Φάιμαν

Δεν έχει νόημα να σηκώνουν το βάρος μόνον οι χώρες, όπως Ελλάδα, Ιταλία, Μάλτα, στις οποίες καταφθάνουν μετανάστες, τονίζει ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν. 

Δημοσίευση 16:05’
αρθρο-newpost

Δεν έχει νόημα να σηκώνουν το βάρος μόνον οι χώρες, όπως Ελλάδα, Ιταλία, Μάλτα, στις οποίες καταφθάνουν μετανάστες, τονίζει ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν. 

Δεν έχει νόημα να σηκώνουν το βάρος μόνον οι χώρες, όπως Ελλάδα, Ιταλία, Μάλτα, στις οποίες καταφθάνουν μετανάστες, τονίζει ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν

Σε δηλώσεις του, ο κ. Φάιμαν πως αποκτά σημασία το ζήτημα της δίκαιης κατανομής στην Ευρώπη των αιτούντων άσυλο και υποστηρίζει μια ρύθμιση με ποσόστωση ως τη «μοναδική σωστή απάντηση», για το λόγο ότι οι άνθρωποι στην πλειονότητά τους κατευθύνονται σε δέκα συγκεκριμένες χώρες και κανένας σε δέκα άλλες χώρες. 

Όπως παρατήρησε, κατόπιν, στη συζήτηση στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης Πέμπτης για το μεταναστευτικό, διαπίστωσε για πρώτη φορά κινητικότητα.

Κατά την άποψή του είναι πολύ δύσκολο να λυθεί το θέμα της ίδρυσης κέντρων στη Βόρεια Αφρική, όπου θα εξετάζεται ποιος έχει πιθανότητα να αποκτήσει άσυλο στην Ευρώπη, θέμα το οποίο θα είναι αντικείμενο διαβουλεύσεων σε μια Σύνοδο Κορυφής για τη Βόρεια Αφρική, που θα πραγματοποιηθεί στη Μάλτα και για την οποία θα γίνει προετοιμασία των επί μέρους σημείων, από τη επείγουσα θαλάσσια διάσωση, την αύξηση των πόρων της Αναπτυξιακής Συνεργασίας, έως την ποσόστωση.

Σύμφωνα με τον καγκελάριο, στην Αυστρία η κυβέρνηση θα βρει έναν τρόπο για να αυξήσει τα μέσα της Αναπτυξιακής Συνεργασίας και προς τούτο ο υπουργός Καγκελαρίας και ο υπουργός Οικονομικών επεξεργάζονται ανάλογο σχέδιο που θα είναι έτοιμο να κατατεθεί στην Ολομέλεια της αυστριακής Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα.


σχετικα αρθρα