Μετά την καταστροφή, η οργή... Ο σεισμός στο Νεπάλ ισοπέδωσε τις ελάχιστες υποδομές της φτωχής χώρας των Ιμαλαΐων, με τους πληγέντες να προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποκτήσουν πρόσβαση στα βασικά αγαθά. 

Χιλιάδες σεισμόπληκτοι που έχουν μείνει άστεγοι, εξαντλημένοι από τους μετασεισμούς και την έλλειψη τροφίμων, συγκεντρώθηκαν πριν από τα χαράματα στον σταθμό των λεωφορείων για να επιβιβαστούν σ' ένα από τα ειδικά λεωφορεία που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση.

Όμως η οργή των ανθρώπων αυτών αυξήθηκε όταν διαπίστωσαν πως τα λεωφορεία δεν υπήρχαν και συμπλοκές ξέσπασαν με τις ειδικές μονάδες της αστυνομίας για την καταστολή των ταραχών που είχαν σταλεί για να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση.

Σεισμόπληκτοι υποχρέωσαν εξάλλου ένα φορτηγό που μετέφερε φιάλες με νερό να σταματήσει και ανέβηκαν στην καρότσα του για να πάρουν φιάλες και να τις πετάξουν στο πλήθος.

Μονάδες της αστυνομίας πήραν θέσεις πίσω από συρματοπλέγματα για να απαντούν σε άνδρες οπλισμένους με ξύλα που επιτίθενται σε λεωφορεία και άλλα οχήματα στο δρόμο.

Σε μια στιγμή, μια νεαρή γυναίκα υποχρεώθηκε να κατέβει από τη μοτοσικλέτα της και δέχθηκε επίθεση από έναν οργισμένο άνδρα, αλλά στη συνέχεια το πλήθος πήρε το μέρος της και η αστυνομία έθεσε υπό κράτηση τον άνδρα.

Το Ισραήλ κάλεσε τους υπηκόους του να εγκαταλείψουν το Νεπάλ για υγειονομικούς λόγους και λόγους ασφαλείας.

Στα δυσπρόσιτα χωριά στην ύπαιθρο η απελπισία έχει φθάσει στο ζενίθ. Οι σεισμόπληκτοι ζητούν να τα εγκαταλείψουν όταν φθάνει έως αυτούς κάποιο ελικόπτερο διάσωσης.

Στην Ντολάχα οργισμένοι κάτοικοι έσπασαν τους υαλοπίνακες ενός κτιρίου της τοπικής διοίκησης, δήλωσε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

«Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι είναι άστεγοι. Μας είχαν πει ότι θα έφθανε υλικό, αλλά ακόμη δεν έχουμε πάρει τίποτε», τόνισε.

Συνολικά 5.057 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Νεπάλ από το σεισμό μεγέθους 7,8 βαθμών που σημειώθηκε το Σάββατο, ενώ περίπου 8.000 είναι τραυματίες. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, οκτώ από τα 28 εκατομμύρια των κατοίκων της χώρας έχουν πληγεί από την καταστροφή.