Ένα νέο ναρκωτικό με πολύ σοβαρές παρενέργειες έχει κατακλίσει τις γειτονιές των αμερικανικών πόλεων τα τελευταία χρόνια. Το όνομά του είναι flakka οι εικόνες των χρηστών του προκαλούν σοκ.

Πρόσφατα στο Φορτ Λότερντειλ στην πολιτεία Φλόριντα, εθεάθη να τρέχει γυμνός στους πολυσύχναστους δρόμους μέρα μεσημέρι, νομίζοντας ότι τον κυνηγά ένας σκύλος ράτσας Γερμανικού Ποιμενικού, ενώ δύο ακόμα άνδρες, πήγαν στο αστυνομικό τμήμα της πόλης, όπου και ζήτησαν προστασία νομίζοντας ότι τους κυνηγούν.

Το ναρκωτικό είναι ιδιαίτερα δημοφιλές ενώ κοστίζει μόλις 5 δολάρια και από το 2013 που έκανε την εμφάνισή του έχει γίνει εφιάλτης για την αστυνομία.

Το flakka ανήκει στην ίδια οικογένεια ναρκωτικών, όπως το έκστασι και ναρκωτικά από... άλατα μπάνιου που κάνουν θραύση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το flakka είναι εύκολα προσβάσιμο από τους χρήστες, χαρακτηριστικά μπορεί να σταλεί ακόμα και μέσω ταχυδρομείου.

Συνήθως κατασκευάζεται στην Κίνα και το Πακιστάν και πωλείται σε κρυσταλλική μορφή.

Μετά την χρήση flakka η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται στους 41 βαθμούς Κελσίου, έτσι οι χρήστες βγάζουν τα ρούχα τους επειδή ζεσταίνονται πολύ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η χρήση του ναρκωτικού αυξάνεται ραγδαία, ενώ έχει εξαπλωθεί και στο Τέξας, το Οχάιο και το Τενεσί. Το επίκεντρο της χρήσης του ωστόσο εντοπίζεται στην πολιτεία της Φλόριντα.

Όπως φαίνεται από τα ναρκοτεστ των αρχών, στην Φλόριντα, οι αιτήσει για έλεγχο για flakka από 38 το 2013 έφτασαν στους 228 το 2014, ενώ του πρώτους μήνες του 2015 είναι 275.

Ένας 58χρονος που είχε κάνει χρήση του ναρκωτικού τον Φεβρουάριο άρχισε να κλωτσά την γυάλινη πόρτα μπροστά από το αστυνομικό τμήμα του Φόρτ Λότερντεϊλ, όπου είπε στους αξιωματικούς ότι ήταν απελπισμένος για βοήθεια επειδή τον κυνηγούσαν 20-25 άτομα και ο ίδιος δεν ήξερε γιατί. Αργότερα ανέφερε στην αστυνομία ότι είχε καπνίσει Flakka.