Η Μαρίν Λεπέν δήλωσε ότι δεν επιθυμεί πλέον να μιλάει ο πατέρας της για λογαριασμό του γαλλικού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, το οποίο ίδρυσε εκείνος αλλά του οποίου ηγείται η ίδια.

Ο Ζαν-Μαρί Λεπέν αντιμετωπίζει αύριο πειθαρχική διαδικασία με αφορμή δηλώσεις του με τις οποίες χαρακτήρισε τους ναζιστικούς θαλάμους αερίων "λεπτομέρεια" του πολέμου, αλλά κι επειδή υπερασπίστηκε τον στρατάρχη Φιλίπ Πετέν, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τη ναζιστική Γερμανία κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ερωτηθείσα ποιά θα έπρεπε να είναι η τιμωρία για τον 86χρονο Λεπέν, η κόρη του Μαρίν δήλωσε στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ότι εναπόκειται στο εκτελεστικό γραφείο του κόμματος να αποφασίσει.

Κατηγόρησε ακόμη τον πατέρα της για κακία προς την ίδια και το κόμμα.

"Εχω την αίσθηση ότι δεν αντέχει το γεγονός ότι το Εθνικό Μέτωπο εξακολουθεί να υφίσταται χωρίς τον ίδιο επικεφαλής. Με θλίβει αυτό το γεγονός", δήλωσε στους δημοσιογράφους του ραδιοφωνικού σταθμού Europe 1, του τηλεοπτικού δικτύου iTele και της εφημερίδας Le Monde.

Την Παρασκευή, ο Λεπέν απευθύνθηκε αναπάντεχα σε εκατοντάδες υποστηρικτές του κόμματος στη διάρκεια της πρωτομαγιάτικης ομιλίας της Μαρίν στο κεντρικό Παρίσι.

"Θεωρώ ότι πλέον δεν θα έπρεπε να μιλάει εξ΄ονόματος του Εθνικού Μετώπου", δήλωσε η Μαρίν Λεπέν στην εκπομπή Grand Rendez-Vous, που μεταδίδεται ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά.

"Θα μπορούσε άνετα να είναι επίτιμος πρόεδρος...θα είχε πάρει τις αποστάσεις του, θα είχε κάνει ένα βήμα πίσω. Δεν θέλει να το κάνει αυτό, είναι προκλητικός. Κρίνω τις πρόσφατες ενέργειές του ως έχουσες κακή πρόθεση προς το Εθνικό Μέτωπο και προς εμένα".