Εργατικούς και Εντ Μίλιμπαντ ψηφίζει δημόσια ο ηθοποιός και ακτιβιστής Ράσελ Μπραντ, που μέχρι πρότινος καλούσε τους υποστηρικτές του να απόσχουν από τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαΐου στη Βρετανία.

«Πιστεύω ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αναλάβουμε αποφασιστική δράση για να θέσουμε τέλος στον κίνδυνο του Συντηρητικού Κόμματος», είπε ο Μπραντ σε ένα βίντεο που έστειλε στα 9,6 εκατ. ακολούθων του στο Twitter.

«Πρέπει να ψηφίσετε τους Εργατικούς, πρέπει να εκδιώξετε το Συντηρητικό Κόμμα από την εξουσία», τόνισε.

Ωστόσο, ο Μπραντ αποσαφήνισε ότι η έκκληση του αυτή δεν αφορά τη Σκωτία, όπου οι εθνικιστές του SNP φαίνεται ότι έχουν τη δυνατότητα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, να κερδίσουν τις περισσότερες έδρες εις βάρος των Εργατικών. Ο ηθοποιός εξαίρεσε επίσης την περιφέρεια του Μπράιτον, όπου θα ήθελε να επανεκλεγεί η μοναδική βουλευτής των Πρασίνων, η Καρολάιν Λούκας.

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσα να προσάψω στον Εντ Μίλιμπαντ (...) όμως πιστεύω ότι αυτός ο τύπος θα μας ακούσει», πρόσθεσε ο αυτοαποκαλούμενος «αντικαπιταλιστής» ακτιβιστής.

Ο Μπραντ, που στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι «η ψήφος δεν χρησιμεύει σε τίποτα», παραδέχτηκε ότι άλλαξε άποψη για το θέμα αφού ενεπλάκη και ο ίδιος στην προεκλογική εκστρατεία, κυρίως παίρνοντας συνεντεύξεις από διάφορους υποψηφίους.

Συγκεκριμένα εξήγησε:

Ξέρω ότι ήμουν ο "Κύριος Δεν Ψηφίζει" αλλά δεν γίνεται να ενδιαφερόμαστε για την πολιτική μόνο κάθε πέντε χρόνια. Η δημοκρατία είναι μια καθημερινή υπόθεση.