Στην προσωρινή μεταφορά της Διοίκησης των Συμμαχικών Διακλαδικών Δυνάμεων από τη Νάπολη της Ιταλίας στην κωμόπολη Τσίνκου της κεντρικής Ρουμανίας θα προχωρήσει το ΝΑΤΟ τον Ιούνιο, δήλωσε ο ανώτατος διοικητής της Διακλαδικής Συμμαχικής Διοίκησης ναύαρχος Μάρκ Φέργκιουσον.

Η Διοίκηση θα μεταφερθεί στη Ρουμανία για 12 μέρες τον Ιούνιο, με στόχο να παράσχει βοήθεια στις συμμαχικές δυνάμεις που θα συμμετάσχουν στις στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ. Στις ασκήσεις στο πεδίο βολής του Τσίνκου θα λάβουν μέρος 1.000 στρατιωτικοί από 21 χώρες - μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Στο Τσίνκου, 180 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Βουκουρεστίου, εδρεύει το μεγαλύτερο στρατιωτικό πολύγωνο στη Ρουμανία.

«Είναι η πρώτη φορά που η έδρα της Διοίκησης των Συμμαχικών Διακλαδικών Δυνάμεων θα βρίσκεται στη Ρουμανία», δήλωσε ο ναύαρχος Μαρκ Φέργκιουσον.
Με την κίνηση θα δοκιμαστεί η πλήρης επιχειρησιακή ικανότητα του προσωπικού της Διοίκησης της Νάπολης, καθώς θα μεταβιβαστεί ο έλεγχος από τη Νάπολη στις δυνάμεις στο Τσίνκου, εξήγησε.

Το ΝΑΤΟ, ταυτόχρονα, θα διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις στην Πολωνία, στις χώρες της Βαλτικής και στη Βαλτική Θάλασσα.

Ο ναύαρχος Μαρκ Φέργκιουσον, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο Βουκουρέστι, έπειτα από πρόσκληση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ρουμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Νικολάε Τσιούκα, συναντήθηκε την Τρίτη με το Ρουμάνο υπουργός Άμυνας Μιρτσέα Ντούσα.