Την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ενόψει και των προεδρικών εκλογών του 2016 ανακοίνωσε ο Μάικ Χάκαμπι.

Ο 59χρονος πρώην κυβερνήτης του Αρκάνσας, πρώην παρουσιαστής του δικτύου του Fox News, ένας πολιτικός που παίζει μπάσο αλλά και είναι πρώην ιέρακας της εξωτερικής πολιτικής, γνωστοποίησε τις πολιτικές του προθέσεις στη γενέτειρά του το Χόουπ, μια μικρή πόλη στο Αρκάνσας από την οποία κατάγεται και ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον.

Σε μια ομιλία διανθισμένη με καταγγελτική ρητορεία, ο Χάκαμπι, υποστήριξε ότι εάν εκλεγεί θα αλλάξει τις κυβερνητικές πολιτικές που εφαρμόζονται προκειμένου να εστιάσει το κυβερνητικό έργο στην οικονομική ανάκαμψη της μεσαίας τάξης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, υποστηρίζοντας ότι θα τροποποιήσει την προσέγγιση της νυν αμερικανικής ηγεσίας, που επιχειρεί να περιορίσει την οργάνωση και αντ’ αυτού θα την «κατατροπώσει».

«Θα αντιμετωπίσουμε τους τζιχαντιστές όπως ακριβώς αντιμετωπίζουμε τα δηλητηριώδη φίδια» τόνισε ο ίδιος.

Ο Χάκαμπι υποστηρίζει με σθένος το Ισραήλ ενώ καταφέρεται εναντίον του Ιράν και υπόσχεται ότι θα το αποτρέψει από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

«Η κόλαση θα παγώσει» προτού το Ιράν αποκτήσει πυρηνικά όπλα, προσέθεσε ο ίδιος.

Ο Χάκαμπι, ένας πρώην βαπτιστής πάστορας, είναι ο 6ος κατά σειρά Ρεπουμπλικάνος που θέτει υποψηφιότητα για το Λευκό Οίκο.