Ένας ακόμη δημοσιογράφος βρέθηκε νεκρός στην πολιτεία Βερακρούς στο ανατολικό τμήμα του Μεξικού σύμφωνα με τις αρχές. 

Ο Αρμάντο Σαλντάνα Μοράλες, ρεπόρτερ του ραδιοφωνικού σταθμού La Ke Buena της πόλης Τιέρα Μπλάνκα, βρέθηκε δολοφονημένος κοντά στην κοινότητα Ακατλάν ντε Πέρες Φιγκερόα, κοντά στα σύνορα με την πολιτεία Βερακρούς, σύμφωνα με την εισαγγελία της Οαχάκα. 

Ο δημοσιογράφος υπέστη “τραύματα από σφαίρες σε πολλά σημεία του σώματος του”, δήλωσε ο εισαγγελέας Χοακίν Καρίγιο Ρουίς στο Γαλλικό Πρακτορείο και πρόσθεσε ότι διεξάγεται έρευνα για τη δολοφονία του.

Η πολιτεία Βερακρούς θεωρείται η περιοχή του Μεξικού όπου η άσκηση της δημοσιογραφίας είναι περισσότερο επικίνδυνη από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη. Η Οαχάκα καταλαμβάνει στην τέταρτη θέση στον σχετικό κατάλογο. 

Τον Αύγουστο του 2014 ο δημοσιογράφος Οκτάβιο Ρόχας Φερνάντες, ανταποκριτής στην Οαχάκα της εφημερίδας El Bueno Tono της Βερακρούς, είχε δολοφονηθεί επίσης σε μια κοινότητα κοντά στα σύνορα των δύο πολιτειών. Ενώ φέτος, την 14η Απριλίου, ο Άμπελ Μανουέλ Μπαουτίστα Ραϊμούντο, ο ιδιοκτήτης ενός ραδιοφωνικού σταθμού στην Οαχάκα, δολοφονήθηκε ενώ έβγαινε από το κτίριο όπου εδρεύει ο σταθμός.