Από προβλήματα υγείας αποκάλυψε ότι πάσχει ο Πάπας Φραγκίσκος.

Μιλώντας σε μια ομάδα ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες στην παραλιακή ιταλική πόλη Όστια, ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας ζήτησε από τους πιστούς να προσεύχονται για εκείνον, επειδή είναι ηλικιωμένος και υποφέρει από προβλήματα υγείας, για να συμπληρώσει ότι αυτά τα προβλήματα δεν είναι πάντως σοβαρά.

Κατά την ομιλία του, ο Πάπας είπε χαρακτηριστικά:

Ευχαριστώ τον Θεό που σε αυτή την κοινότητα οι ηλικιωμένοι και οι άρρωστοι έχουν φροντίδα. Όταν σε μια κοινότητα δεν υπάρχει φροντίδα γι' αυτούς τους ανθρώπους, τότε κάτι δεν πάει καλά με την κοινότητα. Σας ζητώ να προσευχηθείτε για μένα, είμαι ηλικιωμένος και λίγο άρρωστος, όμως δεν πρόκειται για κάτι πολύ σοβαρό. 

Υπενθυμίζεται πως στο παρελθόν, ο ίδιος είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους ότι αναμένεται να ζήσει μόνο δύο με τρία χρόνια και η παραμονή του στην θέση του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα είναι σύντομη.

Σημειώνεται ότι τα προβλήματα υγείας που έχει αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος και έχουν γίνει γνωστά είναι μια ισχιαλγία, καθώς και το ότι ένα μέρος από τον ένα πνεύμονά του αφαιρέθηκε, όταν ακόμα ήταν νέος.