Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και ο πολιτικός του αντίπαλος ηγέτης των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ θα σαρώσουν και σήμερα, για τελευταία ημέρα, τη Βρετανία σε μία προσπάθεια να αποσπάσουν τις τελευταίες ψήφους των αναποφάσιστων, εν όψει της αυριανής εκλογικής αναμέτρησης που σύμφωνα με όλα τα δεδομένα θα είναι η πλέον αμφίρροπη των τελευταίων 41 ετών.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται από την εφημερίδα The Sun, οι Τόρις όπως και το Εργατικό Κόμμα εξασφαλίζουν το 33% των ψήφων, αποτέλεσμα που εμφανίζεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων εβδομάδων και είναι προϊόν μίας υποτονικής προεκλογικής εκστρατείας μέσα σε μία ατμόσφαιρα γενικής δυσαρέσκειας απέναντι στους παράγοντες της πολιτικής σκηνής. Δημοσκόπηση του TNS φέρνει το Συντηρητικό Κόμμα να προηγείται, με 33%, κατά μία μονάδα, του εργατικού Κόμματος (32%).

Χωρίς την εξασφάλιση απόλυτης πλειοψηφίας στο βρετανικό Κοινοβούλιο, την επομένη των εκλογών της 7ης Μαΐου οι ηγέτες των δύο μεγάλων κομμάτων θα είναι υποχρεωμένοι να αναζητήσουν συμμαχίες με τους μικρότερους πολιτικούς σχηματισμούς για να συγκροτήσουν κυβέρνηση.

Για την αποφυγή ενός τέτοιου σεναρίου, ή τουλάχιστον για να εμφανισθούν σε θέση ισχύος σε περίπτωση διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, ο Ντέιβιντ Κάμερον και ο Εντ Μίλιμπαντ έχουν οργώσει τη Βρετανία για να πείσουν τους αναποφάσιστους που ανέρχονται στο 20% του εκλογικού σώματος.