Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Αμπντάλα, ο οποίος υποφέρει από δισκοπάθεια, υπεβλήθη σήμερα σε επιπλέον ιατρικές εξετάσεις και οι γιατροί του συνέστησαν και πάλι ξεκούραση, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Λόγω «της επιδείνωσης των πόνων στην πλάτη» σήμερα το πρωί, ο βασιλιάς υπεβλήθη σε νέες ιατρικές εξετάσεις και οι γιατροί του συνέστησαν ξεκούραση, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του βασιλιά.

Η Σαουδική Αραβία εξέδωσε ανακοίνωση την Τρίτη καθησυχάζοντας τους Σαουδάραβες για την υγεία του Αμπντάλα ο οποίος υποφέρει από δισκοπάθεια. Ο βασιλιάς πιστεύεται ότι είναι 86 ή 87 ετών.

Η πολιτική σταθερότητα στη μοναρχία αποτελεί θέμα παγκοσμίου ενδιαφέροντος, καθώς η χώρα αυτή ελέγχει περισσότερο από το ένα πέμπτο των παγκόσμιων αποθεμάτων αργού πετρελαίου, είναι ζωτικός σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή και έδρα του μεγαλύτερου αραβικού χρηματιστηρίου.

Στις 13 Νοεμβρίου η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι λόγω της κατάστασης της υγείας του Αμπντάλα, ο υπουργός Εσωτερικών πρίγκιπας Νάγεφ θα επέβλεπε το προσκύνημα για το Χατζ, το οποίο ολοκληρώθηκε αυτήν την εβδομάδα.