Πάνω από 120 άνθρωποι – οι περισσότεροι άμαχοι– σκοτώθηκαν σε σφοδρές συγκρούσεις σε όλη την Υεμένη, σύμφωνα με σωστικά συνεργεία και πηγές των ανταρτών Χούτι, καθώς ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν ότι οι ελλείψεις στα καύσιμα μπορεί να παρεμποδίσουν την αποστολή βοήθειας.

Οι πιο σφοδρές συγκρούσεις επικεντρώθηκαν στο νότιο λιμάνι του Άντεν, όπου τουλάχιστον 40 άμαχοι που προσπαθούσαν να διαφύγουν με βάρκα από την πόλη και τη συνοικία Αλ Ταουάχι σκοτώθηκαν καθώς οι αντάρτες Χούτι βομβάρδισαν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν, σύμφωνα με όσα ανέφεραν σωστικά συνεργεία και μάρτυρες. Παράλληλα ανέφεραν πως τουλάχιστον 30 ένοπλοι αντάρτες και 10 μαχητές σκοτώθηκαν σε ολονύχτιες μάχες.

Νωρίτερα σήμερα, πηγές των ανταρτών ανέφεραν πως 40 άμαχοι σκοτώθηκαν όταν πολεμικά αεροσκάφη της συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας βομβάρδισαν επαρχίες στην Υεμένη κοντά στα σύνορα με την Σαουδική Αραβία κατά τη διάρκεια της νύχτας, μετά το θάνατο τριών Σαουδαράβων στο πρώτο θανατηφόρο χτύπημα εντός της επικράτειας της χώρας μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης τον Μάρτιο.

Οι αντάρτες Χούτι εισέβαλαν σήμερα στη συνοικία Αλ Ταουάχι, ένα από τα τελευταία προπύργια των δυνάμεων πιστών στον πρόεδρο Αμπντ αλ-Ραμπ Μανσούρ αλ-Χαντί, παρά τις αεροπορικές επιθέσεις της συμμαχίας. Οι κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν πως σφοδρές συγκρούσεις βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ των Χούτι και των υποστηρικτών του Χαντί που διέφυγαν στην Σαουδική Αραβία. Τόνισαν πως η πτώση της συνοικίας σημαίνει ότι ολόκληρη η πόλη του Άντεν θα τεθεί υπό τον έλεγχο των Χούτι.