Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα τρεις άνδρες ως υπόπτους για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ανθρώπων από την Αφρική στην ΕΕ.

Περίπου 7.000 μετανάστες, οι περισσότεροι από την Αφρική, διασώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα από βάρκες που έπλεαν στην Μεσόγειο, ενώ περίπου 900 πνίγηκαν τον περασμένο μήνα σε μια βάρκα με προορισμό την Ιταλία. Όλοι τους ήταν θύματα επιχειρήσεων διακινητών, ενώ την ίδια ώρα επίδοξοι μετανάστες διατρέχουν άλλους κινδύνους, ακολουθώντας διαφορετικές πορείες μέσα από τα Βαλκάνια.

Η αστυνομία της Κολωνίας ανακοίνωσε πως συνέλαβε τις πρωινές ώρες έναν 22χρονο και δύο 26χρονους, έπειτα από έρευνες σε σπίτια στα κρατίδια της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν.

«Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, υπάρχουν αποδείξεις ότι ένα δίκτυο διακινητών που εκτείνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη διακινεί πρόσφυγες από την Αφρική στην νότια Ευρώπη μέσω διαφορετικών διαδρομών», αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας. Η αστυνομία δεν προσδιόρισε πως ακριβώς οι πρόσφυγες έφτασαν στην Ευρώπη.

«Από εκεί οργανώνουν ταξίδια με τρένο προς το Παρίσι και εκεί τους μεταφέρουν με μικρά λεωφορεία στην Κολωνία, μεταξύ άλλων τοποθεσιών, από όπου συχνά ταξιδεύουν στην Σκανδιναβία με τρένο».

Οι έφοδοι και οι συλλήψεις ήταν μέρος μιας κοινής επιχείρησης του αστυνομικού τμήματος της Κολωνίας και της ομοσπονδιακής αστυνομίας που στήθηκε πέρυσι για την εξάρθρωση του δικτύου των διακινητών.