Επικύρωσε το Εφετείο του Παρισιού επικύρωσε, αποδεχόμενο ως τεκμήριο, τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που οδήγησαν στη διεξαγωγή έρευνας εναντίον του πρώην πρόεδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί για διαφθορά. 

«Αντίθετα απ΄ό,τι μπορούσαμε νομίμως να ελπίζουμε, το δικαστήριο δεν αποδέχθηκε ουσιαστικά τα αιτήματά μας για ακύρωση, με μία και μόνη εξαίρεση», δήλωσε ο δικηγόρος Πολ-Αλμπέρ Ιουέν, ένας από τους συνηγόρους του Σαρκοζί, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα εφεσιβάλει την απόφαση αυτή. Η υπεράσπιση διεκδικεί την ακύρωση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων ανάμεσα στον πρώην πρόεδρο και σε έναν από τους δικηγόρους του.

Ως εκ τούτου η έρευνα που διεξάγεται σε βάρος του Σαρκοζί και η οποία είχε παγώσει από το φθινόπωρο, αναμένεται να επαναληφθεί.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας κατηγορείται ότι, μαζί με τον δικηγόρο του Τιερί Ερζόγκ, προσπάθησε να αποκτήσει, χωρίς να δικαιούται, από έναν δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου πληροφορίες που καλύπτονται από το απόρρητο σχετικά με την προκαταρκτική ανάκριση στην υπόθεση εκμετάλλευσης προσώπου με διανοητική ανεπάρκεια, η οποία αφορά την δισεκατομμυριούχο Λιλιάν Μπετανκούρ.

Αρχικά ο Σαρκοζί είχε κατηγορηθεί σε αυτή την υπόθεση προτού τελικά απαλλαγεί, τον Οκτώβριο 2013.

Σε αντάλλαγμα για τις πληροφορίες που επιθυμούσε να λάβει από τον δικαστή, ο Νικολά Σαρκοζί είχε υποσχεθεί να παρέμβει ώστε ο Ζιλμπέρ Αζιμπέρ να καταλάβει μία περίοπτη θέση στο Μονακό. Τελικά ούτε ο Σαρκοζί πήρε αυτό που ήθελε, ούτε ο Αζιμπέρ πήρε αυτή τη θέση.