current views are: 1

7 Μαΐου 2015
Δημοσίευση16:00

Εντοπίστηκε το δουλεμπορικό – «τάφος» των 800 μεταναστών

Το σκάφος του πολύνεκρου ναυαγίου της 18ης Απριλίου κατάφερε να εντοπίσει το Πολεμικό Ναυτικό, με τη χρήση σόναρ και ειδικών ρομπότ.

Δημοσίευση 16:00’
αρθρο-newpost

Το σκάφος του πολύνεκρου ναυαγίου της 18ης Απριλίου κατάφερε να εντοπίσει το Πολεμικό Ναυτικό, με τη χρήση σόναρ και ειδικών ρομπότ.

Το σκάφος του πολύνεκρου ναυαγίου της 18ης Απριλίου κατάφερε να εντοπίσει το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό, με τη χρήση σόναρ και ειδικών ρομπότ.

Το αλιευτικό βρίσκεται σε βάθος 375 μέτρων, σε απόσταση περίπου 85 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Λιβύης. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Πολεμικό Ναυτικό, το σκάφος έχει μήκος 25 μέτρων και έχει τα χαρακτηριστικά του αλιευτικού που βυθίστηκε πριν τρεις εβδομάδες. 

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων που μεταφέρθηκαν στην Κατάνη της Σικελίας, στο δουλεμπορικό επέβαιναν περίπου 800 μετανάστες. 

Η εισαγγελία της Κατάνης έχει ξεκινήσει έρευνα γι’ αυτό το τραγικό συμβάν, ενώ οι δυο δουλέμποροι, οι οποίοι διασώθηκαν από την ιταλική Ακτοφυλακή, έχουν συλληφθεί. 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, σχεδόν 600 μετανάστες (ανάμεσα στους οποίους και 18 παιδιά) συνελήφθησαν χθες δυτικά της Τρίπολης της Λιβύης ενώ ήταν έτοιμοι να αποπλεύσουν με αλιευτικό με προορισμό την Κάτω Ιταλία.


σχετικα αρθρα