current views are: 1

7 Μαΐου 2015
Δημοσίευση18:53

Συμφωνία Gazprom – Τουρκίας για ενεργοποίηση του Turkish Stream το 2016

Η ρωσική Gazprom και Η τουρκική Botas συμφώνησαν ήδη για τη διαδρομή, που θα ακολουθήσει ο αγωγός φυσικού αερίου από τη Ρωσία, μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Δημοσίευση 18:53’
αρθρο-newpost

Η ρωσική Gazprom και Η τουρκική Botas συμφώνησαν ήδη για τη διαδρομή, που θα ακολουθήσει ο αγωγός φυσικού αερίου από τη Ρωσία, μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Η ρωσική Gazprom και η τουρκική Botas συμφώνησαν ήδη για τη διαδρομή, που θα ακολουθήσει ο αγωγός φυσικού αερίου από τη Ρωσία, μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Όπως ανακοίνωσαν σήμερα ο επικεφαλής του ρωσικού κολοσσού Αλεξέι Μίλερ και ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ ο λεγόμενος Turkish Stream θα ακολουθήσει σε μήκος 660 χλμ. τη διαδρομή, που σχεδιαζόταν να έχει ο αγωγός South Stream και σε μήκος 250 χλμ. νέα διαδρομή με κατεύθυνση το ευρωπαϊκό τμήμα της Τουρκίας. 

Συμφώνησαν επίσης ότι ο αγωγός θα αρχίσει να λειτουργεί το Δεκέμβριο του 2016 με την αποστολή των πρώτων όγκων ρωσικού φυσικού αερίου προς την Τουρκία, όπως επισημαίνει με ανακοίνωσή της η ρωσική Gazprom.

«Διεξήχθησαν πολύ εποικοδομητικές και σημαντικές συνομιλίες. Επιτεύχθηκε συμφωνία για την έναρξη λειτουργίας και τη μεταφορά αερίου μέσω του Turkish Stream τον Δεκέμβριο του 2016. Στο πρόγραμμα των εργασιών της για το σχέδιο αυτό η Gazprom θα έχει ως αφετηρία της τις συμφωνίες, που επιτεύχθηκαν σήμερα», σημείωσε ο Αλεξέι Μίλερ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.


σχετικα αρθρα