Σαρωτική νίκη κατήγαγε στις εκλογές στη Βρετανία το κόμμα του Ντέιβιντ Κάμερον που εξασφάλισε μάλιστα και την αυτοδυναμία στη Βουλή. Παραιτήθηκε  ο Εντ Μίλιμπαντ από τους Εργατικούς, δεν εξελέγη βουλευτής ο Νάιτζελ Φάρατζ.

Οι Τόρις, κέρδισαν πλειοψηφία τουλάχιστον 326 εδρών στη Βουλή των Κοινοτήτων, εξασφαλίζοντας σύμφωνα με τα αποτελέσματα σε 643 από τις 650 εκλογικές περιφέρειες της Βρετανίας.

Ο Κάμερον δεν χρειάζεται συνεπώς να προσφύγει σ' έναν συνασπισμό για να κυβερνήσει για μια δεύτερη θητεία.

Ανακατατάξεις και απογοήτευση στα υπόλοιπα κόμματα

Μεγάλοι ηττημένοι των εκλογών είναι οι Εργατικοί, το ευρωσκεπτικιστικό UKIP,  αλλά και ο κυβερνητικός εταίρος, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες

Ο Εντ Μίλιμπαντ – που οι δημοσκοπήσεις τον έφερναν στην πρώτη θέση- υπέστη σοκ από το αποτέλεσμα, όπως και το κόμμα.

«Ήταν ξεκάθαρα μία πολύ απογοητευτική και δύσκολη νύκτα για το Εργατικό Κόμμα», δήλωσε και εξέφρασε τη στεναχώρια του για το αποτέλεσμα, ενώ ανακοίνωσε λίγο αργότερα την παραίτησή του. 

Την αποχώρησή του από την ηγεσία του UKIP ανακοίνωσε ήδη ο Νάιτζελ Φάρατζ που δεν εξελέγη καν βουλευτής και δήλωσε επίσης ότι ενδεχομένως να μην ξαναθέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος τον Σεπτέμβριο.

Σε αντίστοιχη κίνηση προχώρησε και ο Νικ Κλεγκ των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, του μέχρι πρότινος κυβερνητικού εταίρου των Συντηρητικών.