Ο κόσμος χρειάζεται την Ευρώπη και η Ευρώπη πρέπει να τολμήσει περισσότερο, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι

Στην ομιλία του στη διεθνή συνάντηση The state of the Union ο Ρέντσι επεσήμανε πως «τα αποτελέσματα της έκτακτης ευρωπαϊκής συνόδου για την μετανάστευση θα γίνουν αισθητά τις επόμενες εβδομάδες. Είμαι αισιόδοξος».

«Η χώρα μας είναι υπερήφανη για τα όσα κάνει και θα κάνουμε κάθε τι είναι δυνατόν για να ανασύρουμε από την θάλασσα τα πτώματα των ανθρώπων αυτών, που χάνουν την ζωή τους για την ελευθερία», συμπλήρωσε και υπογράμμισε: 

Το όραμα της Ευρωπαϊκής ενοποίησης είναι το μεγαλύτερο στοίχημα που έβαλε ποτέ μια γενιά. Επιτέλους, την χρονιά που μας πέρασε, κάτι κινήθηκε. Η Ευρώπη αποδέχεται και την ευελιξία, πέρα από την δημοσιονομική πειθαρχία.

Θεωρεί, παράλληλα, ότι «πρόκειται, ακριβώς για ένα σημαντικό αποτέλεσμα, το οποίο επιτεύχθηκε και χάρη στο ιταλικό εξάμηνο προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης, τέλος, υπογράμμισε ότι «αν η χώρα του είχε προχωρήσει στην μεταρρύθμιση του εργασιακού πριν δέκα χρόνια, η κατάσταση της απασχόλησης, σήμερα, θα ήταν σαφώς διαφορετική».

«Το ίδιο ισχύει και για το νέο εκλογικό νόμο που μόλις εγκρίθηκε», είπε.