Μυστήριο καλύπτει το περιστατικό με πυροβολισμούς το βράδυ του Σαββάτου στο ελβετικό καντόνι Άαργκαου, με την τοπική αστυνομία να κάνει λόγο για «πολλούς νεκρούς». 

Αστυνομικοί που απάντησαν σε κλήσεις πολιτών εντόπισαν αρκετά πτώματα, όλα ενηλίκων, μέσα και γύρω από ένα κτίριο στην πόλη Βίρενλινγκεν, όπου ζουν περίπου 4.500 άνθρωποι και βρίσκεται βορειοδυτικά της Ζυρίχης στην Ελβετία, πρόσθεσε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, χωρίς όμως να διευκρινίζει τον αριθμό των θυμάτων.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Bernhard Graser, τόνισε πως ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκεται και ο ένοπλος και ορισμένα από τα θύματα φαίνεται να τον γνώριζαν. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι τα πρώτα στοιχεία από την προανάκριση δείχνουν πως το αιματηρό συμβάν δεν συνδέεται με την τρομοκρατία.

Σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα Tages Anzeiger, γείτονες έκαναν γνωστό πως οι νεκροί είναι πέντε, μεταξύ των οποίων ένα ζευγάρι και ο γιος του καθώς και ο γιός προσώπων που κατοικούν σε γειτονικό σπίτι. Η αστυνομία αρνήθηκε προς το παρόν να σχολιάσει.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη και ποια ήταν τα αίτια του περιστατικού, το BBC μετέδωσε πως το φονικό φαίνεται να συνδέεται με οικογενειακές διαφορές.

Εικόνες που μετέδωσαν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων δείχνουν αστυνομικούς να έχουν σκεπάσει με σεντόνια τους νεκρούς, την ίδια στιγμή που άλλοι με προστατευτικές στολές συλλέγουν στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος. Επί τόπου έσπευσαν και ασθενοφόρα.

Το απόγευμα είναι προγραμματισμένο να δοθεί συνέντεξη Τύπου.