Μικρής έκτασης επεισόδια ξέσπασαν στο Λονδίνο όταν διαδηλωτές έφτασαν μπροστά από την πύλη που οδηγεί στην οικία του Ντέιβιντ Κάμερον στην Ντάουνινγκ Στριτ, ένα σημείο που είναι αποκλεισμένο από την αστυνομία.

Διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια, κουτιά από κονσέρβες και καπνογόνα εναντίον των αστυνομικών στο κέντρο του Λονδίνου το βράδυ του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά της επανεκλογής του συντηρητικού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, χτυπούσαν κατσαρόλες, φυσούσαν σφυρίχτρες και φώναζαν υβριστικά συνθήματα, ενώ πέταξαν ακόμη και ένα ποδήλατο εναντίον των αστυνομικών.

Η αστυνομία συνέλαβε 17 άτομα, ενώ πέντε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν, όπως ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιάρντ, η οποία χαρακτήρισε την κινητοποίηση μια «αυθόρμητη διαδήλωση κατά της λιτότητας». Δύο από τους τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Σύμφωνα με το Reuters, περίπου 200 άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση.

Η κυβέρνηση Κάμερον έχει εφαρμόσει μια σκληρή πολιτική περικοπών προκειμένου να περιορίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της Βρετανίας και έχει ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει και σε άλλα ανάλογα μέτρα.