ΔΙΕΘΝΗ

Στους 22 οι νεκροί από τις συγκρούσεις στα Σκόπια

Δημοσίευση 10 Μαΐου 2015, 18:21 / Ανανεώθηκε 10 Μαΐου 2015, 18:27
Στους 22 οι νεκροί από τις συγκρούσεις στα Σκόπια
Facebook Twitter Whatsapp

Τουλάχιστον 14 είναι οι νεκροί από την ομάδα των ένοπλων Αλβανών, στις συγκρούσεις με τις δυνάμεις της αστυνομίας που είναι σε εξέλιξη από το Σάββατο σε αλβανόφωνη συνοικία της πόλης Κουμάνοβο, δήλωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας των Σκοπίων, Ίβο Κότεσκι, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο αριθμός αυτός να αυξηθεί. 

Τουλάχιστον 14 είναι οι νεκροί από την ομάδα των ένοπλων Αλβανών, στις συγκρούσεις με τις δυνάμεις της αστυνομίας που είναι σε εξέλιξη από το Σάββατο σε αλβανόφωνη συνοικία της πόλης Κουμάνοβο, δήλωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας των Σκοπίων, Ίβο Κότεσκι, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο αριθμός αυτός να αυξηθεί. 

O Κότεσκι επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι οκτώ αστυνομικοί σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στο Κουμάνοβο και άλλοι 37 τραυματίστηκαν, ανεβάζοντας τον απολογισμό των νεκρών στους 22.

Η επιχείρηση της αστυνομίας εναντίον πολυάριθμης ομάδας ενόπλων στο Κουμάνοβο ολοκληρώθηκε με την εξουδετέρωση της συγκεκριμένης ομάδας, όπως δήλωσε ο Κότεσκι, ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχουν νεκροί μεταξύ αμάχων κατοίκων της αλβανόφωνης συνοικίας του Κουμάνοβο.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι οι επικεφαλής της ομάδας των αλβανών ανταρτών προέρχονταν από το Κόσοβο και πρόσθεσε ότι πάνω από 30 μέλη της ομάδας αυτής, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι πολίτες των Σκοπίων (αλβανικής εθνικής καταγωγής), παραδόθηκαν στην αστυνομία.

Εν τω μεταξύ από το μεσημέρι της Κυριακής οι συγκρούσεις στο Κουμάνοβο, οι οποίες ξεκίνησαν το πρωϊ του Σαββάτου, έχουν σταματήσει.