Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ειδησεογραφικό δίκτυο Sky Italia, βάσει των μέχρι στιγμής αποτελεσμάτων (με το 5% καταμετρημένο) και ανάλυσης της πρόθεσης ψήφου που επεξεργάσθηκαν ειδικοί της εταιρίας Digis, στο Μιλάνο και στην Νάπολη δεν εκλέγεται δήμαρχος στον πρώτο γύρο των σημερινών εκλογών και θα χρειασθεί δεύτερο εκλογικό ραντεβού, σε δεκαπέντε ημέρες.

 Στο Μιλάνο η απερχόμενη δήμαρχος Λετίτσια Μοράτι φέρεται να συγκεντρώνει 45%, όσο και ο αντίπαλός της κεντροαριστερός Τζουλιάνο Πιζαπία, ενώ στην Νάπολη, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Digis, ο Τζάνι Λετιέρι της κεντροδεξιάς συγκεντρώνει το 41%.

 Στην Νάπολη, οι κεντροαριστεροί υποψήφιοι είναι δύο, ο Μάριο Μορκόνε, που οι εκτιμήσεις ψήφου τον φέρουν να συγκεντρώνει το 25% των ψήφων και ο Λουίτζι Ντε Ματζίστρις, στο 21%.

 Στο Τορίνο ο κεντροαριστερός Πιέρο Φασίνο φέρεται να μπορεί να κατακτήσει την δημαρχία από σήμερα κιόλας, με ποσοστό 52%, ενώ στην Μπολόνια η κατάσταση είναι πλέον αβέβαιη

 Το ποσοστό απόκλισης και σφάλματος των προβλέψεων του Sky Italia, υπολογίζεται ότι φθάνει το ±2,5%.

 Ο ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε δηλώσει βέβαιος ότι οι υποψήφιοι της παράταξής του θα κατάφερναν να υπερισχύσουν στην Νάπολη και στο Μιλάνο από τον πρώτο κιόλας γύρο.