Τουλάχιστον 72 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες σε μάχες που σημειώθηκαν περιμετρικά του νοσοκομείου της πόλης Τζισρ αλ Σούγουρ στη βορειοδυτική Συρία, όπου έχουν οχυρωθεί 250 στρατιώτες και πολίτες, οι οποίοι πολιορκούνται από αντάρτες και μαχητές της Αλ Κάιντα, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αυτές οι σφοδρές συγκρούσεις στοίχισαν τη ζωή σε 32 στρατιώτες του τακτικού συριακού στρατού και σε 40 αντάρτες και τζιχαντιστές, σύμφωνα με τον απολογισμό του Παρατηρητηρίου.

Η κατάσταση ήταν ήρεμη σήμερα το πρωί, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελ Ραχμάν.

Η πολιορκία των εγκαταστάσεων του νοσοκομείο άρχισε στις 25 Απριλίου, ημέρα κατάληψης της πόλης αυτής στην επαρχία Ινλίμπ από τους αντικαθεστωτικούς μαχητές.

Ο συριακός στρατός πραγματοποίησε επιχείρηση αντεπίθεσης την Τετάρτη και μια μονάδα προσέγγισε χθες σε απόσταση σχεδόν δύο χιλιομέτρων από το νοσοκομείο, όταν οι αντάρτες και οι τζιχαντιστές έκαναν έφοδο πραγματοποιώντας επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο, η οποία αποδόθηκε στο Μέτωπο Αλ Νόσρα, το συριακό σκέλος της Αλ Κάιντα.

Σχεδόν 250 άνθρωποι, από τους οποίους τουλάχιστον 150 καλά εξοπλισμένοι στρατιώτες και μέλη των οικογενειών τους, έχουν οχυρωθεί μέσα στο νοσοκομείο.

 


TAGS