Έπειτα από δύο χρόνια, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Τζον Κέρι θα πάει στη Ρωσία με γεμάτη ατζέντα.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντήσει αύριο στο Σότσι τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι για να συζητήσουν διμερή και περιφερειακά θέματα, μεταξύ των οποίων αυτά του Ιράν, της Συρίας και της Ουκρανίας, όπως και άλλα ζητήματα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Το ταξίδι αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειάς μας να διατηρήσουμε απευθείας γραμμές επικοινωνίας με την ηγεσία της Ρωσίας και να διασφαλίσουμε ότι οι απόψεις των ΗΠΑ εκφράζονται με σαφήνεια», αναφέρει η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ σε γραπτή ανακοίνωσή της.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται την ώρα που οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών βρίσκονται στο χειρότερο επίπεδό τους από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, σχολιάζει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Κέρι θα συναντηθεί ταυτοχρόνως με τον Πούτιν και με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, προτού αναχωρήσει για την Τουρκία για να μετάσχει σε σύνοδο του ΝΑΤΟ, διευκρινίζει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών στη σχετική ανακοίνωσή του.