Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,4 βαθμών έπληξε το Νεπάλ, σπέρνοντας τον πανικό στους κατοίκους του Κατμαντού που πετάχτηκαν έντρομοι στους δρόμους και προκαλώντας μέχρι στιγμής τέσσερις νεκρούς.

Συγκλονιστικό είναι το βίντεο με την πτώση κτιρίου. 

Μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, που είχαν αναπτυχθεί στην πόλη Σαουτάρα, ανατολικά του Κατμαντού, μετά τον σεισμό της 25ης Απριλίου που είχε προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στην περιοχή, δήλωσαν ότι πολλά κτίρια κατέρρευσαν και ότι υπάρχουν τέσσερις καταγεγραμμένοι νεκροί. Ενας νεκρός από τον σεισμό αναφέρθηκε στο ινδικό κρατίδιο Μπιχάρ.

Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ αναθεώρησε την μέτρηση του μεγέθους της δόνησης από 7,1 σε 7,4. Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται σε απόσταση 68 χιλιομέτρων δυτικά της πόλης Νάμσε Μπαζάρ, κοντά στο Εβερεστ, και σε βάθος μόλις 19 χιλιομέτρων.  Μέχρι στιγμής τέσσερις άνθρωποι χάσει τη ζωή τους.

Ακολούθησαν ακόμη δύο ισχυροί σεισμοί. 

Η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι το Νέο Δελχί, την Ινδία και την Ντάκα, στο Μπανγκλαντές και σύμφωνα με μαρτυρίες διήρκεσε περί τα δύο λεπτά.
Σύμφωνα με πηλροφορίες κατοίκων και δημοσιογράφων, οι κάτοικοι του Κατμαντού πετάχτηκαν έντρομοι από τα σπίτια τους, τα καταστήματα έκλεισαν. Πανικοβλημένοι άνθρωποι προσπαθούσαν να έλθουν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους συγγενείς τους.

 

 
Και στο αεροδρόμιο επικράτησε πανικός την ώρα του σεισμού. 
 

Στις 25 Απριλίου ένας σεισμός 7,8 Ρίχτερ που είχε πλήξει τη χώρα είχε οδηγήσει στον θάνατο περισσότερους από 6000 ανθρώπους με τον τραγικό απολογισμό να εκτιμάται ότι θα φτάσει ακόμα και τις 10.000.

"Κάθε έννοια ηρεμίας που είχε κάπως αποκατασταθεί μεταξύ των Νεπαλέζων, μόλις κατέρρευσε με τον σημερινό τρομακτικό και μακράς διάρκειας σεισμό", έγραψε στο Twitter @Kashishds, κάτοικος του Κατμαντού.