ΔΙΕΘΝΗ

«Καίει» το Κρεμλίνο η έκθεση Νεμτσόφ για την ανατολική Ουκρανία

Δημοσίευση 12 Μαΐου 2015, 17:11 / Ανανεώθηκε 12 Μαΐου 2015, 17:09
«Καίει» το Κρεμλίνο η έκθεση Νεμτσόφ για την ανατολική Ουκρανία
Facebook Twitter Whatsapp

Περισσότερα από 1,04 δισ δολάρια δαπάνησε η Ρωσία για να στηρίξει τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία αναφέρει η τελευταία έκθεση του δολοφονηθέντος ακτιβιστή της αντιπολίτευσης Μπόρις Νεμτσόφ. 

Περισσότερα από 1,04 δισ δολάρια δαπάνησε η Ρωσία για να στηρίξει τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία αναφέρει η τελευταία έκθεση του δολοφονηθέντος ακτιβιστή της αντιπολίτευσης Μπόρις Νεμτσόφ

Στην έκθεσή του, είχε χρησιμοποιήσει πηγές πληροφόρησης ανοικτής πρόσβασης και συνεντεύξεις με οικογένειες για να σκιαγραφήσει μια εικόνα που αντιφάσκει με το επιχείρημα της Μόσχας ότι κανένας εν ενεργεία ρώσος στρατιώτης δεν πολεμάει στην Ουκρανία.

Ο Νεμτσόφ σκοτώθηκε με σφαίρες το Φεβρουάριο στο κέντρο της Μόσχας και μέλη του κόμματός του, του φιλελεύθερου RPR-Parnas, καθώς και δημοσιογράφοι της αντιπολίτευσης, βοήθησαν να ολοκληρωθεί η 65σέλιδη έκθεση.

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε να την σχολιάσει, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Στην έκθεση, την οποία άρχισε ο Νεμτσόφ το 2015 αφού ζήτησαν τη βοήθειά του οικογένειες ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην ανατολική Ουκρανία, αναφέρεται πως τουλάχιστον 150 ρώσοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους το περασμένο καλοκαίρι στις μάχες γύρω από το χωριό Ιλοβάισκ και αλλού στην περιοχή.

Οι συγγενείς τους έλαβαν ως αποζημίωση 3 εκατ. ρούβλια με τον όρο ότι δεν θα μιλήσουν δημόσια για τους θανάτους, προστίθεται.

Επίσης τουλάχιστον 70 ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν νωρίτερα φέτος στις συγκρούσεις γύρω από την πόλη Ντεμπάλτσεβε, αναφέρεται στην έκθεση, στην οποία προστίθεται πως στους συγγενείς των στρατιωτών αυτών δεν δόθηκε αποζημίωση.