Στους 57 νεκρούς ανέρχεται μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός του νέου σεισμού 7,3 Ρίχτερ στο Νεπάλ που σημειώθηκε σήμερα.Συνολικά 40 σκοτώθηκαν στη χώρα και ακόμη 17 στην Ινδία.

Περισσότεροι από 1000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί μέχρι στιγμής.

Το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής USGS ανακοίνωσε ότι το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 76 χιλιομέτρων ανατολικά του Κατμαντού. Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι και το Νέο Δελχί όπου πολλά κτίρια γραφείων εκκενώθηκαν για λόγους ασφαλείας. 

Για προληπτικούς λόγους το αεροδρόμιο του Κατμαντού έκλεισε προσωρινά. Το αεροδρόμιο αυτό είναι η βασική πύλη εισόδου για τη διεθνή βοήθεια που φτάνει στη χώρα τις τελευταίες ημέρες. Οργανώσεις αρωγής μεταφέρουν ακόμη νερό, τρόφιμα και παρέχουν ιατροφαρμακευτική βοήθεια στα θύματα του πρώτου σεισμού, ιδίως στις απομονωμένες αγροτικές περιοχές όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι.

Ο τελευταίος σεισμός σημειώθηκε κοντά στην πόλη Νάμτσε, ενώ οι κάτοικοι της πρωτεύουσας Κατμαντού βγήκαν εκ νέου τρομοκρατημένοι στους δρόμους.  Στις εικόνες που προβλήθηκαν από τη δημόσια τηλεόραση διακρίνονται ιστορικά κτίρια να σείονται στον ρυθμό του Εγκέλαδου.

Σύμφωνα με αναφορές κατοίκων και δημοσιογράφων τα καταστήματα έκλεισαν. Πανικόβλητοι άνθρωποι προσπαθούσαν να έλθουν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους συγγενείς τους. Μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, που είχαν αναπτυχθεί στην πόλη Σαουτάρα, ανατολικά του Κατμαντού δήλωσαν ότι πολλά κτίρια κατέρρευσαν.

Το τελευταίο «χτύπημα» του Εγκέλαδου έγινε αισθητό επίσης στη βόρεια Ινδία και το Μπαγκλαντές

Την ίδια στιγμή, συγκλονίζει το βίντεο από την κατολίσθηση που σημειώθηκε από τον δεύτερο σεισμό.

Το νέο υλικό κατέγραψε στην κάμερα ένα μέλος μίας ομάδας που εργάζεται στον καναδικό Ερυθρό Σταυρό, και ανέβηκε στα social media από τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό.