Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από τον εκτροχιασμό ενός τρένου της δημόσιας εταιρίας σιδηροδρόμων Amtrak κοντά στη Φιλαδέλφεια

Σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι του NBC, περίπου 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Πολλά βαγόνια βρίσκονται έχουν πέσει στο πλάι ή στην άκρη των σιδηροδρομικών γραμμών. 

Η πυροσβεστική υπηρεσία ζήτησε από τα ελικόπτερα των τηλεοπτικών σταθμών και της αστυνομίας που υπερίπτανται του σημείου του ατυχήματος να βοηθήσουν στη διάσωση των επιβαινόντων. Έξι τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με αξιωματούχο της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Οι διασώστες αναζητούσαν συνεχώς επιζώντες και θύματα στα βαγόνια μιας αμαξοστοιχίας. «Είναι η απόλυτη καταστροφή. Δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου κάτι παρόμοιο», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, έπειτα από τη μετάβασή του στο σημείο του δυστυχήματος, ο δήμαρχος της Φιλαδέλφεια, Μάικλ Νούτερ, ανακοινώνοντας τον θάνατο πέντε ανθρώπων. Ο δήμαρχος δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί. 

Ειδικοί διατύπωσαν την εκτίμηση ότι το δυστύχημα μπορεί να οφείλεται σε ένα ελάττωμα στις ράγες ή σε μία βλάβη των τροχών.

Πλάνα που μεταδόθηκαν σχεδόν αμέσως από επιβάτες στο Twitter δείχνουν διασώστες μέσα στα αναποδογυρισμένα βαγόνια καθώς και επιβάτες που τριγυρνούν σαν χαμένοι μέσα στα βαγόνια. 

Επικαλούμενο το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI), το CNN μετέδωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατική ενέργεια. Την ώρα του δυστυχήματος ο καιρός ήταν καλός. 

Το τρένο εκτελούσε δρομολόγιο από την Ουάσινγκτον στη Νέα Υόρκη. 

Η αμαξοστοιχία αριθμός 188 μετέφερε 243 ανθρώπους, ανάμεσά τους πέντε υπαλλήλους της σιδηροδρομικής εταιρίας Amtrak.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το μπροστινό μέρος του τρένου άρχισε να αμφιταλαντεύεται ενώ έπαιρνε μια στροφή και στη συνέχεια τα υπόλοιπα βαγόνια εκτροχιάστηκαν.

Όλα τα δρομολόγια από τη Νέα Υόρκη στη Φιλαδέλφεια αναστάληκαν επ΄αόριστον.

Επιβάτες διηγήθηκαν σκηνές χάους, με τα κινητά τηλέφωνα και τους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές να βρίσκονται ξαφνικά στον αέρα και τους επιβάτες να ωθούνται προς τη σκευοφόρο. «Δεν γνωρίζουμε τι συνέβη εδώ. Δεν γνωρίζουμε γιατί συνέβη αυτό», δήλωσε ο Νούτερ στους δημοσιογράφους.