Το σιϊτικό Ιράν απέστειλε σήμερα έναν στολίσκο στο Μπαχρέιν σε ένδειξη συμπαράστασης με τους σιίτες μουσουλμάνους διαδηλωτές στη χώρα αυτή οι οποίοι κλιμακώνουν καθημερινά τις κινητοποιήσεις τους με το βασίλειο της χώρας αυτής, η οποία φιλοξενεί τον αμερικανικό 5ο Στόλο. Δεν είναι σαφές πότε θα φτάσει ο στολίσκος στο Μπαχρέιν , χώρα που οι πολίτες της είναι κατά πλειοψηφία Σιίτες, αλλά κυβερνώνται από σουνιτική μοναρχία.

 Το Μπαχρέιν, που τις τελευταίες εβδομάδες προχωρά στη βίαια καταστολή των καθημερινών αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων , κατέκρινε την απόφαση του Ιράν και την αποστολή του στολίσκου, κατηγορώντας το ότι επεμβαίνει στα εσωτερικά του.

Το αγγλόφωνο ιρανικό κανάλι Press TV μετέδωσε ότι 120 ακτιβιστές, μεταξύ τους καθηγητές, φοιτητές αλλά και πνευματικοί, βρίσκονται στα πλοιάρια που πλέουν προς το Μπαχρέιν με αίτημα να σταματήσουν από τις αρχές ασφαλείας οι δολοφονίες και οι επιθέσεις κατά των διαμαρτυρόμενων πολιτών.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό ρεπορτάζ είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι αρχές του Μπαχρέιν δεν θα επιτρέψουν την είσοδο του στολίσκου στα χωρικά του ύδατα.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια ο επικεφαλής της Αρχής Πληροφόρησης του Μπαχρέιν, σεΐχης Φαουάζ μπιν Μοχάμεντ Αλ Χαλίφα, ανέφερε ότι η ιρανική ενέργεια "είναι απαράδεκτη και μια σαφής επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας του, τη στιγμή μάλιστα που το Μπαχρέιν δεν έχει ζητήσει κανενός είδους βοήθεια από το Ιράν ή από άλλες χώρες".