Επιστολές παραίτησης από την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, απέστειλαν η υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μίλε Γιανακίεφσκι και ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας Σάσο Μιγιάλκοφ.

Οι παραιτηθέντες εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς αυτόν για την τιμή και την εμπιστοσύνη που επέδειξε προς το πρόσωπό τους όλα τα προηγούμενα χρόνια, ενώ τονίζουν ότι όλα αυτά τα χρόνια εκτέλεσαν τα καθήκοντα τους ευσυνείδητα, με αφοσίωση και με τον πλέον καλύτερο τρόπο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της χώρας και των πολιτών. Μάλιστα εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι οι παραιτήσεις τους θα συμβάλλουν στην υπέρβαση της πολιτικής κρίσης στην οποία έχει εισέλθει η ΠΓΔΜ

Οι τρεις παραιτηθέντες βρίσκονται στις θέσεις αυτές από το 2006, όταν το κόμμα VMRO-DPMNE με αρχηγό τον Νίκολα Γκρούεφσκι ανήλθε στην εξουσία της ΠΓΔΜ, και θεωρούνται από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού. 

Πολιτικοί αναλυτές στα Σκόπια εκτιμούν ότι οι παραιτήσεις αυτές αποτελούν κίνηση τακτικής του Γκρούεφσκι για την εκτόνωση της πολιτικής κρίσης στην ΠΓΔΜ και της έντονης αμφισβήτησης του ίδιου και της κυβέρνησης του.

Ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM), Ζόραν Ζάεβ, σχολίασε ότι οι παραιτήσεις αυτές των υψηλόβαθμων στελεχών του Γκρούεφσκι επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες και αποκαλύψεις της αντιπολίτευσης για "τις παράνομες και εγκληματικές ενέργειες της κυβέρνησης του Ν. Γκρούεφσκι".
 
"Δεν είναι ώρα για θριαμβολογίες! Οι παραιτήσεις της Γιανκούλοφσκα, του Γιανακίεφσκι και του Μιγιάλκοφ δεν είναι ο απώτερος στόχος μας. Αυτό είναι μόνο ένα βήμα προς το τέλος του Νίκολα Γκρούεφσκι", πρόσθεσε ο Ζόραν Ζάεβ.