Την Αλβανία θα επισκεφθεί στις 27 Μαΐου ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σύμφωνα με την εφημερίδα "Danas", επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.  

Η συνάντηση αυτή είναι κρίσιμης σημασίας αφού θα είναι η πρώτη φορά στη ιστορία των δύο χωρών που επισκέπτεται την Αλβανία πολιτικός ηγέτης από τη Σερβία.  

«Οι πρωθυπουργοί Ράμα και Βούτσιτς ανοίγουν μία νέα οδό στην πορεία των σχέσεων των δύο χωρών, οι οποίες θα αποτελέσουν τον άξονα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή», αναφέρει στη δήλωση του ο σύμβουλος του Αλβανού πρωθυπουργού. 

Επισημαίνει δε ότι «η οδός που χαράσσουν οι δύο πρωθυπουργοί θα αποτελέσει ορόσημο στις σχέσεις Αλβανών και Σέρβων διότι οδηγεί στο μέλλον, και όχι στην άβυσσο του μίσους, των συγκρούσεων και της δυστυχίας του παρελθόντος».

Ο Σκελτσέν Μαλίτσι αναφέρει στην "Danas" ότι κατά τις συνομιλίες Ράμα-Βούτσιτς θα εξεταστούν οι δυνατότητες συνεργασίας για την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής όπως είναι ο αυτοκινητόδρομος Νις-Πρίστινα-Τίρανα και η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού του Δυρραχίου με το Βελιγράδι.