Πυρκαγιά ξέσπασε μέσα στη νύχτα σε επιβατηγό πλοίο το οποίο είχε σαλπάρει από το Μπάρι της Ιταλίας με προορισμό το Δυρράχιο της Αλβανίας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η πυρκαγιά ξέσπασε στο φέρρυ-μποτ Francesca όταν βρισκόταν σε απόσταση επτά ναυτικών μιλίων από το Μπάρι.

Σύμφωνα με την Κορριέρε Ντέλλα Σέρα στο πλοίο έχουν επιβιβασθεί περίπου τριακόσια άτομα, συμπεριλαμβανομένου και του πληρώματος, και η πυρκαγιά - η οποία φέρεται να ξέσπασε στο μηχανοστάσιο - προς το παρόν ελέγχεται.

Ιταλοί πυροσβέστες κατάφεραν να ανέβουν στο φέρρυ-μποτ Francesca και έως τώρα δεν έχει δοθεί εντολή εγκατάλειψης του πλοίου.

Το πλοίο νωρίς το πρωί επέστρεψε στο λιμάνι του Μπάρι. Η πυρκαγιά σβήστηκε γύρω στις 2.30 την νύχτα, ώρα Ιταλίας, ενώ στο σημείο στο οποίο βρισκόταν το Francesca (7 ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Μπάρι, με προορισμό το Δυρράχιο) είχαν σπεύσει ταχύπλοα του ιταλικού λιμενικού, της ακτοφυλακής, και της πυροσβεστικής.

Ιταλοί πυροσβέστες κατάφεραν να επιβιβασθούν στο πλοίο και να βοηθήσουν στην επιχείρηση κατάσβεσης. Το Francesca μπόρεσε να επιστρέψει στο λιμάνι του Μπάρι χάρη στην βοήθεια ρυμουλκού. Εκ των διακοσίων τριών επιβατών, πενήντα είναι Ιταλοί. Οι περισσότεροι θα συνεχίσουν το ταξίδι τους για την Αλβανία, με άλλο πλοίο τις επόμενες ώρες.