Την  Inge Lehmann, τη γυναίκα που ανακάλυψε τον πυρήνα της Γης τιμάει με το σημερινό της doodle η Google για τα 127 χρόνια από τη γέννησή της.

Η Δανή σεισμολόγος γεννήθηκε στις 13 Μαΐου 1888 στην Κοπεγχάγη της Δανίας. Πατέρας της ήταν ο ψυχολόγος Άλφρεντ Λίμαν. Εκείνη ακολούθησε σπουδές μαθηματικών στα Πανεπιστήμια της Κοπεγχάγης και του Κέιμπριτζ στη συνέχεια. Αρχικά εργάστηκε σε ασφαλιστική εταιρεία. Το 1928, την προσέλαβε το Γεωδαιτικό Ινστιτούτο της Δανίας. Η ίδια είχε κάποτε πει για την επαγγελματική και ερευνητική της σταδιαδρομία: "ξέρεις πόσους ανίκανους άνδρες έπρεπε να ανταγωνιστώ στη ζωή μου και μάλιστα μάταια καθώς ήταν άντρες κι εγώ γυναίκα;".

Η επιστημονική ανακάλυψη που την έκανε γνωστή και έγραψε το όνομα της στην Ιστορία ήταν όταν το 1936, στη διάρκεια σεισμολογικών μελετών στην Νέα Ζηλανδία, ανακάλυψε τον εσωτερικό πυρήνα της Γης (inner core), το καυτό μάγμα από σίδερο και νικέλιο, που συμπεριφέρεται σαν στερεό και δεν είναι υπέρθερμος και υγροποιημένος, όπως πίστευαν μέχρι τότε οι επιστήμονες. Ο εσωτερικός πυρήνας της Γης έχει θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 5.000° C. Οι παρατηρήσεις της αξιοποιήθηκαν από σεισμολόγους του διαμετρήματος του Τσάρλς Ρίχτερ.

Εκτός από τον εσωτερικό πυρήνα της Γης, η Λίμαν ανακάλυψε ότι τα επιμήκη και εγκάρσια σεισμικά κύματα σε βάθος 220-230 χιλιομέτρων παρουσιάζουν απότομες μεταπτώσεις. Το φαινόμενο αυτό πήρε το όνομα της και λέγεται "Ασυνέχεια Λίμαν" (Lehmann Discontinuity).

Στη διάρκεια της ζωής της, η Λίμαν, τιμήθηκε με πλήθος διακρίσεων. Σπουδαιότερη ήταν το βραβείο "Γουίλιαμ Μπάουι" της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης, που της απονεμήθηκε το 1971 και ήταν το πρώτο σε γυναίκα.

Πέθανε στην Κοπεγχάγη στις 21 Φεβρουαρίου 1993 στην Κοπεγχάγη, σε ηλικία 104 ετών.