current views are: 1

13 Μαΐου 2015
Δημοσίευση11:25

Tραγωδία στις Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 31 νεκροί από πυρκαγιά σε εργοστάσιο (φωτό)

Πάνω από 31 εργάτες έχασαν σήμερα τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο που έφταχνε σαγιονάρες στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, τη Μανίλα.

Δημοσίευση 11:25’
αρθρο-newpost

Πάνω από 31 εργάτες έχασαν σήμερα τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο που έφταχνε σαγιονάρες στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, τη Μανίλα.

Πάνω από 31 εργάτες έχασαν σήμερα τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο που έφταχνε σαγιονάρες και παντόφλες στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, τη Μανίλα.

Οι αγνοούμενοι είναι τουλάχιστον 65, με κυβερνητικούς αξιωματούχους και πυροσβεστική υπηρεσία να εκφράζουν φόβους ότι είναι νεκροί.

Ο Αριέλ Μπαραγιούγκα, ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας, δήλωσε ότι οι εμπειρογνώμονες επιχειρούν να διακριβώσουν τα αίτια της πυρκαγιάς εξαιτίας της οποίας εγκλωβίστηκαν εργάτες στο διώροφο εργοστάσιο Kentex Manufacturing Inc.

Ένας πυροσβέστης που δήλωσε ότι ονομάζεται Σοριάνο είπε ότι έχουν βρεθεί τα πτώματα 31 εργατών και ότι τα περισσότερα θύματα έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία.

«Ενδεχομένως να υπάρχουν περισσότεροι θαμμένοι κάτω από τα συντρίμμια. Στην κεντρική είσοδο βρισκόταν κάποιος που πραγματοποιούσε οξυγονοκόλληση και ξαφνικά σημειώθηκε έκρηξη. Εγινε πολύ γρήγορα» είπε και πρόσθεσε ότι υπήρχαν εύφλεκτα υλικά και χημικά (μέσα στο χώρο) που συνέβαλαν στην εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Στο εργοστάσιο εργάζονταν περίπου 200 με 300 άνθρωποι, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του Βεάτο Ανγκ.

Τμήματα από τους τοίχους και την οροφή στον δεύτερο όροφο κατέρρευσαν και χτύπησαν ορισμένους από τους εργάτες. Οι στιγμές ήταν δραματικές. «Βρισκόμασταν όλοι σε σύγχυση γιατί σχεδόν όλοι ήμασταν σε κατάσταση πανικού. Πήδηξα στο κενό και μετά κάποιος με ακολούθησε. Πήδηξα μέσα από τη φωτιά. Κάηκαν τα μαλλιά μου», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τζουν Πανάλο, ένας εργάτης, ο οποίος σώθηκε πηδώντας από τον δεύτερο όροφο του φλεγόμενου κτιρίου.

Περίπου 150 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χειρότερη πυρκαγιά που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα στη χώρα και σημειώθηκε σε δημοφιλές κλαμπ της Μανίλας το 1996.

Δυστυχώς ο πύρινος εφιάλτης επέστρεψε…


σχετικα αρθρα