Στην Αιθιοπία, κυβερνητικά στρατεύματα έχουν σκοτώσει περισσότερους από 100 ανθρώπους, ανάμεσά τους έναν υπάλληλο του ΟΗΕ, στη διάρκεια μιας πενθήμερης επιχείρησης (10-15 Μαΐου) μέσα στο έδαφος της επαρχίας Όγκαντεν --όπου υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, και το σομαλικό στοιχείο πλειοψηφεί--, κατήγγειλε σήμερα μια οργάνωση.
Η επαρχία του Όγκαντεν αγωνίζεται για την ανεξαρτησία της από το 1984. Η μεγαλύτερη αυτονομιστική οργάνωση είναι το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο του Όγκαντεν (ONLF).

Σύμφωνα με το ONLF, ο κυβερνητικός στρατός της Αιθιοπίας συνέπραξε με ένοπλους που υπακούουν στην τοπική κυβέρνηση για την εξόντωση των 100 ανθρώπων κι ανάμεσά τους του υπαλλήλου του ΟΗΕ --οδηγός το επάγγελμα, συνεργαζόταν με το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού-- κι επίσης καταγγέλλει ότι, οι εκκαθαριστικές αυτές επιχειρήσεις "συνεχίζονται".

Στο μεταξύ, δύο υπάλληλοι του ΟΗΕ, που συνεργάζονταν με τον οδηγό που σκοτώθηκε, φέρονται "αγνοούμενοι".

Η Αντίς Αμπέμπα δεν προέβη σε κανέναν σχολιασμό των εκκαθαριστικών αυτών επιχειρήσεων των ενόπλων δυνάμεών της. Όσον αφορά παρόμοιες με τις ανωτέρω καταγγελίες από το ONLF αναφέρεται, πάγια, σε "ανεδαφική προπαγάνδα".