Ένας αμερικανός πολίτης σκοτώθηκε μέχρι στιγμής σε έφοδοι που  έκαναν ένοπλοι χτες (Τετάρτη) σε δημοφιλή ξενώνα που συχνάζουν ξένοι στην Καμπούλ, πρωτεύουσα της χώρας, σύμφωνα με την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν

Η έφοδος που ξεκίνησε αργά το βράδυ έχει λήξει και αναμένεται ανακοίνωση της αστυνομία του Αφγανιστάν στον τύπο για τα θύματα, ο αριθμός των οποίων δεν έχει επιβεβαιωθεί. Την ευθύνη για την έφοδο ανέλαβαν οι Ταλιμπάν. 

Τουλάχιστον 16 άτομα διασώθηκαν από τον ξενώνα Park Plaza, σύμφωνα με διοικητή του στρατού, αλλά δεκάδες άλλοι θεωρείται ότι έχουν εγκλωβιστεί στο κτίριο.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι αντηχούν πυροβολισμοί περιμετρικά του κτιρίου, που βρίσκεται στη συνοικία Κολόλα Πούστα στην Καμπούλ.
 
Ένας εργαζόμενος στον ξενώνα, που είχε κρυφτεί σε ένα δωμάτιο προτού καταφέρει να διαφύγει, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είδε τουλάχιστον 5 ανθρώπους να κείτονται στο έδαφος και να είναι αιμόφυρτοι, δε μπόρεσε ωστόσο να διευκρινίσει εάν είχαν τραυματιστεί ή είχαν σκοτωθεί.
 
Πολλές εξέχοντες ξένοι πολίτες - «κυρίως Ινδοί και Τούρκοι επισκέπτες» σύμφωνα με έναν αξιωματικό των υπηρεσιών ασφαλείας - βρίσκονταν εντός του κτιρίου, όπου είχε προγραμματιστεί μια εκδήλωση με παραδοσιακή αφγανική μουσική, όταν άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί.