Έντονοι πυροβολισμοί ακούστηκαν κοντά στο κτίριο που στεγάζεται ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός στο Μπουρούντι, αναφέρουν πληροφορίες του Reuters.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός είναι περικυκλωμένος από στρατιώτες κι όπως είπε ένας από τους εργαζόμενους που βρίσκεται μέσα στο κτίριο, κάποιοι στρατιώτες επιχείρησαν να εισέλθουν στον χώρο. 

Εν τω μεταξύ χθες το βρ΄άδυ, σε δηλώσεις του ο στρατηγός Γκοντφρουά Νιγιομπάρε ανέφερε ότι ανέτρεψε τον πρόεδρο της χώρας Πιερ Νκουρουνζίζα, ο οποίος επεδίωκε την αντισυνταγματική επανεκλογή του για τρίτη θητεία, και ότι προχωράει στο σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης. 

Ωστόσο, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Πράιμ Νιγιονγκάμπο ανακοίνωσε ότι το πραξικόπημα αποτράπηκε. Ο πρόεδρος φέρεται ότι βρισκόταν στην Τανζανία για συνομιλίες σχετικά με την κρίση με ηγέτες της ανατολικής Αφρικής, όμως η τύχη του αγνοείται μέχρι στιγμής. 

Τανζανός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο πρόεδρος δεν συμμετείχε στις συνομιλίες στο Νταρ ες Σαλάαμ κι ότι είχε αναχωρήσει για το Μπουρούντι. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Νιγιομπάρε, το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας και όλα τα συνοριακά περάσματα έχουν κλείσει.