Σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού του Ιράν άνοιξαν πυρ κατά εμπορικού πλοίου με σημαία Σιγκαπούρης στον Περσικό Κόλπο, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο.

Δεν έχει γίνει ξεκάθαρο εάν τα πυρά έπληξαν το πλοίο.

Το περιστατικό συνέβη όταν πέντε μικρά σκάφη προσέγγισαν το πλοίο που βρισκόταν έξω από τις ακτές των ΗΑΕ, αλλά σε διεθνή ύδατα ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος σύμφωνα με το CNN.

Οι αρχές των ΗΑΕ έστειλαν σκάφη του Λιμενικού Σώματος στο σημείο όπου έπλεε το δεξαμενόπλοιο και σε κάποιο σημείο, τα ιρανικά σκάφη ανέκρουσαν πρύμναν, είπε ο ίδιος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι δεν είναι ενήμερος για οποιαδήποτε ανάμιξη του ΠΝ των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της νορβηγικής εταιρείας Transpetrol, η οποία διαχειρίζεται το δεξαμενόπλοιο, το Alpine Eternity δέχθηκε επίθεση στις 11:00 σήμερα (ώρα Ελλάδας), καθώς έπλεε με προορισμό το λιμάνι Φουτζάιρα των ΗΑΕ.

«Η φύση της επίθεσης δεν είναι ακόμη σαφής», δήλωσε ο εκπρόσωπος της νορβηγικής εταιρείας Transpetrol που διαχειρίζεται το δεξαμενόπλοιο. Το πλοίο «έφθασε στα ύδατα των ΗΑΕ και βρίσκεται τώρα στο λιμάνι Τζάμπαλ Άλι. Είναι ασφαλές και δεν υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των μελών του πληρώματος», σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο.