current views are: 1

14 Μαΐου 2015
Δημοσίευση16:43

Δεν θυμάται τίποτα ο μηχανοδηγός του μοιραίου τρένου – Στους οκτώ οι νεκροί

Στους οκτώ ανέβηκε απολογισμός των νεκρών από τον εκτροχιασμό τρένου την Τρίτη στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, καθώς ένας εκ των τραυματιών έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Δημοσίευση 16:43’
αρθρο-newpost

Στους οκτώ ανέβηκε απολογισμός των νεκρών από τον εκτροχιασμό τρένου την Τρίτη στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, καθώς ένας εκ των τραυματιών έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Ο μηχανοδηγός του τρένου της Amtrak, που εκτροχιάστηκε στη Φιλαδέλφεια δεν θυμάται πώς συνέβη το δυστύχημα, ενώ την ίδια ώρα αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων.

Οι ομοσπονδιακοί ερευνητές για την ασφάλεια των μεταφορών, οι οποίοι ερευνούν το δυστύχημα, περιμένουν να εξετάσουν τον μηχανοδηγό, ο δικηγόρος του οποίου δήλωσε σήμερα πως ο πελάτης του δεν θυμάται πώς συνέβη το δυστύχημα.

Το τρένο, το οποίο είχε αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον και είχε προορισμό τη Νέα Υόρκη, κινείτο με ταχύτητα μεγαλύτερη των 171 χλμ. την ώρα, δύο φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο, σε μία στροφή, όταν ο μηχανοδηγός πάτησε απότομα τα φρένα, ανέφερε το Εθνικό Συμβούλιο για την Ασφάλεια των Μεταφορών (NTSB).

Οι ερευνητές δήλωσαν πως δεν έχουν ακόμη μιλήσει με τον μηχανοδηγό του τρένου, ο οποίος είναι ο Μπράντον Μπόστιαν, σύμφωνα με έναν δημοτικό αξιωματούχο, ώστε να του δώσουν χρόνο να αναρρώσει.

Ο Ρόμπερτ Σάμβαλτ, μέλος του NTSB, δήλωσε χθες πως τα δεδομένα του μαύρου κουτιού (ή καταγραφέα γεγονότων) το οποίο ανακτήθηκε από το σημείο της συντριβής δεν έχουν ακόμη αναλυθεί πλήρως.

Είπε όμως πως ο εκτροχιασμός θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αν στην αμαξοστοιχία είχε εγκατασταθεί ένα προηγμένο σύστημα ασφαλείας που αποκαλείται «θετικός έλεγχος τρένου».

Το φρενάρισμα μείωσε την ταχύτητα του τρένου μόλις στα 164 χλμ. την ώρα, δευτερόλεπτα προτού η μηχανή και τα επτά βαγόνια της αμαξοστοιχίας εκτροχιαστούν, είπε ο Σάμβαλτ.

Μιλώντας σήμερα στην εκπομπή Good Morning America, ο δικηγόρος του Μπόστιαν, Ρόμπερτ Γκογκίν, είπε πως ο πελάτης του δεν έχει καμία ανάμνηση από το δυστύχημα και «καμία εξήγηση» για το τι συνέβη. «Θυμάται να φθάνει στη στροφή, θυμάται να προσπαθεί να μειώσει ταχύτητα, αλλά μετά εκσφενδονίστηκε όπως όλοι οι άλλοι επιβάτες του τρένου», είπε ο Γκογκίν. Ο Μποστιάν δεν θυμάται να χρησιμοποίησε τα φρένα έκτακτης ανάγκης, είπε ο δικηγόρος, ο οποίος σημείωσε ότι ταράχθηκε πολύ όταν έμαθε για την καταστροφή, ενώ υπέστη εγκεφαλική διάσειση και τραύμα στο κεφάλι.

«Πιστεύω πως ως εξαιτίας της διάσεισης δεν έχει απολύτως καμία ανάμνηση του γεγονότος», είπε ο Γκογκίν. «Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρις ότου η μνήμη του επανέλθει ή μέχρις ότου άλλα γεγονότα εξακριβωθούν από τη NTSB».

Ο Μποστιάν έλαβε ιατρική φροντίδα στο Ιατρικό Κέντρο Αϊνστάιν και επέστρεψε σπίτι του, δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου.
Συνεργάζεται με τις αρχές, δήλωσε ο δικηγόρος.

Στους οκτώ οι νεκροί

Την ίδια ώρα, στους οκτώ ανέβηκε απολογισμός των νεκρών καθώς ένας εκ των τραυματιών έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Οι τραυματίες από το δυστύχημα, που πιθανότατα οφείλεται σε υπερβολική ταχύτητα λίγο πριν από στροφή, έφθασαν τους 200.


σχετικα αρθρα