Κατηγορίες για τη χρήση χλωρίνης σε μορφή αερίου σε βόμβες στη Συρία εξετάζουν οι ΗΠΑ όπως ανακοίνωσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με τον αμερικανό πρόεδρο, υπάρχουν εκθέσεις για τη χρήση χλωρίνης σε βόμβες η οποία επιφέρει τις ίδιες επιπτώσεις με αυτές των χημικών όπλων. Ενώ η χλωρίνη δεν συμπεριλαμβάνεται στα χημικά όπλα, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, η χρήση της σε τέτοιες επιθέσεις μπορεί να απαγορευτεί. 

Η Οργάνωση για την Απαγόρευση Χημικών Όπλων διερευνά κατηγορίες ότι έχουν γίνει δεκάδες επιθέσεις με χρήση χλωρίνης σε μορφή αερίου σε Συριακά χωριά πρόσφατα, αλλά η κυβέρνηση του Άσσαντ έχει απαγορεύσει στην οργάνωση την πρόσβαση στις περιοχές αυτές, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. 

«Αν αποκτήσουμε το είδος των επιβεβαιώσεων που χρειαζόμαστε, θα συνεργαστούμε ξανά με τη διεθνή κοινότητα και την οργάνωση που επιβλέπει τη συμμόρφωση της Συριακής κυβέρνησης, και θα έρθουμε σε επαφή με τους υποστηρικτές του Άσσαντ όπως η Ρωσία για να τερματίσουμε (τη χρήση αυτή)», πρόσθεσε ο Ομπάμα.