Απέσυρε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του βρετανικού Εργατικού Κόμματος ο Τσούκα Ουμούνα.

Ο Ουμούνα ανακοίνωσε την απόφασή του να συμμετάσχει στην κούρσα για την ηγεσία πριν από μόλις τρεις ημέρες, παρά το γεγονός ότι ήταν ένα εκ των φαβορί, λέγοντας ότι πιστεύει πως θα μπορούσε να σηκώσει το κεντροαριστερό κόμμα και πάλι στα πόδια του, μετά τη συντριπτική εκλογική ήττα που αυτό υπέστη την περασμένη εβδομάδα από τους Συντηρητικούς του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Όμως σήμερα ο αποκαλούμενος «βρετανός Μπαράκ Ομπάμα», βουλευτής του Λονδίνου και σκιώδης υπουργός αρμόδιος για τις επιχειρήσεις, ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την κούρσα για την οποία τα γραφεία στοιχημάτων τον έφεραν φαβορί, τροφοδοτώντας τις εικασίες ότι οι κυριακάτικες βρετανικές εφημερίδες σχεδίαζαν να δημοσιεύσουν κάτι που θα έφερνε σε δύσκολη θέση τον ίδιο ή κάποιο κοντινό του πρόσωπο.

«Από τη νύκτα της ήττας μας την περασμένη εβδομάδα υποβλήθηκα στο αυξημένο επίπεδο πίεσης που συνοδεύει μια υποψηφιότητα για την ηγεσία. Δεν το βρήκα μια ευχάριστη εμπειρία. Κατά συνέπεια, έπειτα από περαιτέρω σκέψη, αποσύρω την υποψηφιότητά μου», ανέφερε ο Ουμούνα στη δήλωση με την οποία ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την κούρσα.

Ο 36χρονος Ουμούνα εξέφρασε τον φόβο ότι ήταν πολύ νωρίς για να διεκδικήσει την κορυφαία θέση και δήλωσε πως η μεγαλύτερη ανησυχία του ήταν για τον αντίκτυπο που θα είχε η προσπάθειά του σ' αυτούς που βρίσκονται κοντά του.