Μήνυμα κατά της ομοφοβίας και των διακρίσεων έστειλε σήμερα ο ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα με την ευκαιρία της ένατης διεθνούς ημέρας κατά της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας.

«Οι διακρίσεις, οι ηθικές και σωματικές μορφές βίας, δεν πλήττουν μόνο με σοβαρό τρόπο τους πολίτες αλλά αποτελούν όνειδος για την συνολική μας ελευθερία, υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή και περιορίζουν την ανάπτυξή της», τονίζει ο ιταλός πρόεδρος, σύμφωνα με τον οποίο «πρέπει να προαχθεί ο σεβασμός της διαφορετικότητας, εκεί που, αντιθέτως, παρατηρείται έλλειψη ανοχής».

Ο Σέρτζιο Ματαρέλα, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας τον περασμένο Ιανουάριο, υπογραμμίζει επίσης ότι «πρέπει να αυξηθεί ο διάλογος με τους νέους, διότι δυστυχώς παρουσιάζουν άνοδο τα κρούσματα του bullying με θύματα νεαρές κοπέλες και αγόρια, που κάποιες φορές ωθούνται στην απελπισία».

Ο Ματαρέλα γράφει στο μήνυμά του ότι «πρόκειται για απαράδεκτες εκφράσεις απανθρωπιάς, οι οποίες πρέπει να καταπολεμηθούν με μια εκπαιδευτική δράση που να εμπνέεται από την ομορφιά μιας ανοικτής, αλληλέγγυας και πλούσιας σε αξίες κοινωνίας».