Λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές, δύο ταυτόχρονες εκρήξεις έπληξαν τα γραφεία του αντιπολιτευόμενου φιλο-κουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) σε δύο πόλεις της νότιας Τουρκίας, στα Άδανα και την Μερσίνα, τραυματίζοντας έξι ανθρώπους.  

Η έκρηξη στα Άδανα, όπου τραυματίστηκαν τα έξι άτομα, φαίνεται ότι προκλήθηκε από ένα δέμα που παραδόθηκε στα γραφεία του κόμματος, δήλωσε αξιωματούχος του HDP.

Για τη δεύτερη έκρηξη, που σημειώθηκε στην Μερσίνα, δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για τραυματισμούς.

Πλάνα που μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk έδειξαν σπασμένα τζάμια σε ένα τριώροφο κτίριο και κομματάκια γυαλί και μπάζα στους δρόμους.

Στα ίδια πλάνα φαίνεται ένας άνδρας καθισμένος στο κράσπεδο του πεζοδρομίου ο οποίος έχει αίματα στο κεφάλι, αλλά δεν είναι σαφές σε ποια πόλη έχουν ληφθεί τα πλάνα.

Ένας από τους ηγέτες του HDP, o Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ο οποίος μίλησε χθες σε μία προεκλογική συγκέντρωση στα Άδανα και πρόκειται να μιλήσει σε μία άλλη συγκέντρωση σήμερα στη Μερσίνα, έχει πει ότι τα γραφεία του κόμματος έχουν γίνει στόχος περίπου 60 επιθέσεων στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Να σημειώσουμε ότι οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στην Τουρκία στις 7 Ιουνίου, με το HDP να προσβλέπει σε ψηφοφόρους πέρα από την κουρδική βάση του ώστε να εκλέξει για πρώτη φορά βουλευτές, αλλά θα πρέπει να ξεπεράσει το εκλογικό όριο του 10% για το επιτύχει.