Οι ουκρανικές αρχές έχουν αιχμαλωτίσει δύο στρατιώτες «των ρωσικών ειδικών δυνάμεων» -όπως υποστηρίζουν- στην ανατολική Ουκρανία και θα τους δείξουν «σε όλον τον κόσμο» σε μια συνέντευξη Τύπου.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο ουκρανός στρατιωτικός εκπρόσωπος Βλαντισλάβ Σελεζνιόφ, ο οποίος είπε χαρακτητιστικά ότι «είναι πολύ σημαντικό για μας να δείξουμε σε ολόκληρο τον κόσμο τους Ρώσους στρατιώτες, που όπως λέγεται δεν βρίσκονται στην Ουκρανία», απαντώντας στο ότι η Μόσχα διαψεύδει πάντα κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη των τακτικών της δυνάμεων στην σύγκρουση.

«Τώρα εξετάζουμε πού θα γίνει η ενημέρωση μαζί με τους Ρώσους στρατιώτες που έχουν αιχμαλωτιστεί. Καθώς έχουν τραυματιστεί, αναμέναμε να συναινέσουν οι γιατροί για την μεταφορά τους στο Κίεβο. Οι γιατροί έδωσαν την έγκρισή τους», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει σχετικά με την ημερομηνία κατά την οποία θα δοθεί η συνέντευξη Τύπου. Η Ρωσία επανέλαβε και σήμερα την θέση της ότι δεν υπάρχουν Ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία.

Σύμφωνα ωστόσο με τον Σελεζνιόφ, πρόκειται για στρατιώτες της «τρίτης ταξιαρχίας των ρωσικών ειδικών δυνάμεων, που εδρεύει στο Τολιάτι», 800 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας στις όχθες του Βόλγα. «Βρίσκονταν στο ουκρανικό έδαφος από τον Μάρτιο», επισήμανε.

Αυτοί αιχμαλωτίστηκαν μετά τις μάχες μεταξύ ουκρανικών δυνάμεων και περίπου 14 μελών των ειδικών δυνάμεων της Ρωσίας για τον έλεγχο μιας «στρατηγικής σημασίας γέφυρας», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι ένας ουκρανός στρατιώτης σκοτώθηκε στις μάχες αυτές.

Οι δύο αιχμάλωτοι θα διωχθούν για «τρομοκρατικές ενέργειες», δήλωσε επίσης ο επικεφαλής κρατικής ασφάλειας του Κιέβου, ο οποίος τους κατηγόρησε ότι μετείχαν στον φόνο ενός Ουκρανού στρατιώτη.

Ο Βαλεντίν Ναλιβαϊσένκο πρόσθεσε ότι οι δύο Ρώσοι στρατιώτες ανήκαν σε μια ομάδα ρώσων στρατιωτών που ενήργησε «με τρομοκρατικούς σκοπούς και με ένα όπλο στο χέρι κατά των πολιτών μας».