Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η νέα συνάντηση, που είχαν στα Σκόπια, οι αρχηγοί των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων της ΠΓΔΜ για την εξεύρεση λύσης στην πολιτική κρίση.

Ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM), Ζόραν Ζάεβ δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι δεν σημειώθηκε καμία πρόοδος και πρόσθεσε ότι η αντιπολίτευση εμμένει στο αίτημά της για παραίτηση της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι και για το σχηματισμό μεταβατικής που θα προετοιμάσει το έδαφος για νέες εκλογές.

Ο κ. Ζάεβ πρόσθεσε ότι οι αρχηγοί των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων της ΠΓΔΜ θα έχουν νέα συνάντηση, στις 26 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση, ο αρχηγός του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος, DUI Αλί Αχμέτι, πρότεινε ως λύση για την άρση του πολιτικού αδιεξόδου στη χώρα, έναν ευρύ ανασχηματισμό της κυβέρνησης και τη σύσταση ομάδων εργασιών για την εξέταση όλων των ανοιχτών ζητημάτων. Η πρόταση αυτή του DUI απορρίφθηκε από την αντιπολίτευση του Ζόραν Ζάεβ.

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι δεν έκανε δηλώσεις μετά τη συνάντηση και όπως έγινε γνωστό θα εκφράσει τη θέση του στη μεγάλη συγκέντρωση υποστήριξης της κυβέρνησης που διοργανώνει το κόμμα του, απόψε στα Σκόπια.

Στη συνάντηση, η οποία ήταν συνέχεια αυτής που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, μετείχαν οι αρχηγοί του κυβερνώντος VMRO-DPMNE Νίκολα Γκρούεφσκι, της αντιπολιτευόμενης Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης (SDSM) Ζόραν Ζάεβ, του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι και του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών (DPA) Μέντουχ Θάτσι, ενώ παρόντες ήταν και οι πρέσβεις των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα Σκόπια, Τζες Μπέιλι και Άϊβο Οράβ αντίστοιχα.