«Βάλτε φωτιά στον χωρισμό...» λέει το γνωστό λαϊκό άσμα, όμως ένας χωρισμός στην Κύπρο έβαλε κυριολεκτικά φωτιές σε... αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με το philenews.com, ένας 32χρονος άνδρας δεν αρκέστηκε μόνο στις απειλές αλλά προχώρησε και έβαλε φωτιά -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- σε τρία αυτοκίνητα που ανήκαν το ένα στην τέως ερωμένη του, το δεύτερο σε φίλη της τέως ερωμένης του και το τρίτο στον αρραβωνιαστικό άλλης φίλης της.

Οι δύο πρώτοι εμπρησμοί διαπράχθηκαν στις 12 Μαΐου, και ο τρίτος στις 14 του μήνα, αλλά μόλις χθες δόθηκαν επαρκείς πληροφορίες ώστε να συλληφθεί ο ύποπτος, ο οποίος χθες προσήχθη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας όπου εκδόθηκε διάταγμα εξαήμερης κράτησής του.

Η τέως ερωμένη του 32χρονου υπόπτου σε γραπτή κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία ανέφερε ότι ο ύποπτος την απειλούσε και απειλούσε παράλληλα και τους φίλους της, γιατί είχε την υποψία ότι αυτοί ευθύνονταν για το χωρισμό τους. Μια μέρα πριν τον διπλό εμπρησμό ο ύποπτος συναντήθηκε με την τέως για να συζητήσουν την επανασύνδεση της σχέσης τους, όμως η κοπέλα αρνήθηκε και ο ύποπτος εξέφρασε απειλές εναντίον δύο φίλων της (της φίλης της και του αδελφού της) λέγοντας ότι θα τους κάνει κακό.

Έτσι, το μεσημέρι της 12ης Μαΐου,ο ύποπτος απέστειλε απειλητικό μήνυμα στην τέως ερωμένη του μέσω του κινητού τηλεφώνου απειλώντας και πάλι τους φίλους της οι οποίοι -όπως πίστευε ο 32χρονος- «της έβαλαν λόγια εναντίον του για να τους χωρίσουν».

Η κοπέλα κατέγραψε επίσης στην κατάθεσή της ότι ο ύποπτος την είχε χτυπήσει πολλές φορές και είχε προκαλέσει ζημιές στο όχημά της. Οι απειλές και οι ζημιές στο όχημά της την οδήγησαν να κρύβει το αυτοκίνητο της, με αποτέλεσμα να αποτελέσουν στόχο εμπρησμού τα αυτοκίνητα των φίλων της.

Την ίδια μέρα το απόγευμα ο ύποπτος μετέβη στο χώρο εργασίας της τέως ερωμένη του και την ειρωνεύτηκε. Την επόμενη μέρα προκλήθηκε φωτιά και στο τρίτο αυτοκίνητο. Και τα τρία αυτοκίνητα κάηκαν ολοσχερώς.