Δημιουργοί εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα ξεκίνησαν, στη Βουλγαρία, εκστρατεία για την προώθηση του κυριλλικού αλφάβητου.

Έως τις 24 Μαΐου, Ημέρα των Σλαβικών Γραμμάτων, οι εμπνευστές του προγράμματος με τίτλο «BooksForge mobile app» θα προσφέρουν δωρεάν συλλογή από διάσημα βουλγαρικά λογοτεχνικά έργα γραμμένα στο κυριλλικό αλφάβητο.

Αποστολή της ομάδας είναι να γίνουν τα βιβλία διαθέσιμα σε ανθρώπους όλων των ηλικιών, δήλωσε η σχεδιάστρια της εφαρμογής Μπόγιανα Πόποβα στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BTA.

Η βιβλιοθήκη «BooksForge» για κινητά τηλέφωνα είναι η πρώτη του είδους. Κάθε βιβλίο σε αυτή αποτελεί ξεχωριστή εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα ή tablet και επιτρέπει τους αναγνώστες να έχουν πρόσβαση στη βουλγαρική και ξένη λογοτεχνία χωρίς χρέωση.

Οι φοιτητές συχνά ξεχνούν ότι πρέπει να είναι περήφανοι που η Βουλγαρία έχει το δικό της αλφάβητο. Η εκστρατεία έχει στόχο να υπενθυμίσει στους νέους ανθρώπους ορισμένα από τα σημαντικότερα βουλγαρικά λογοτεχνικά έργα και να τους ενθαρρύνει να αγαπήσουν και να εκτιμήσουν το κυριλλικό αλφάβητο, τόνισε η κ. Πόποβα.

Οι αναγνώστες μπορούν να επισκεφθούν μια ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε ειδικά για τις αργίες, για τον εορτασμό της Ημέρας των Σλαβικών Γραμμάτων για να μάθουν περισσότερα σχετικά με την εφαρμογή και να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα δωρεάν βιβλίο.