Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων τις τελευταίες δεκαετίες διερευνά η βρετανική αστυνομία. Ύποπτοι είναι περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 261 που περιγράφονται ως «δημόσια πρόσωπα», όπως πολιτικοί και αστέρες της τηλεόρασης.

Ο αστυνομικός διευθυντής Σάιμον Μπέιλι, που είναι επικεφαλής της «Επιχείρησης Κρουνός», είπε ότι έχει γίνει έρευνα σε βάρος 1.433 ανθρώπων και ότι οι 216 από αυτούς σήμερα είναι πλέον νεκροί. Στους ύποπτους περιλαμβάνονται 135 αστέρες της τηλεόρασης, του κινηματογράφου ή του ραδιοφώνου, 76 πολιτικοί, 43 από τη μουσική βιομηχανία και επτά από τον κόσμο του αθλητισμού.

Το θέμα αυτό απέκτησε μεγάλες διαστάσεις το 2012, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο παρουσιαστής της τηλεόρασης του BBC Τζίμι Σάβιλ, ο οποίος είχε ήδη πεθάνει, κακοποιούσε επί δεκαετίες εκατοντάδες ανήλικους. Από τότε πολλοί έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα αυτού του είδους, έχουν γίνει καταγγελίες σε βάρος πρώην (ή νεκρών πλέον) πολιτικών ενώ οι αστυνομικοί ερευνούν και ισχυρισμούς ότι κάποιοι «ισχυροί» ανάγκασαν τις αρχές να βάλουν στο αρχείο υποθέσεις που αφορούσαν κυκλώματα παιδεραστών.

Ο Μπέιλι είπε ότι 666 από τους υπόπτους φέρονται να κακοποίησαν παιδιά σε διάφορα ιδρύματα όπως σχολεία, θρησκευτικά ινστιτούτα και ορφανοτροφεία.