Στη σύλληψη ακόμα 80 υποστηρικτών του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν προχώρησε η Τουρκική αστυνομία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Οι επιχειρήσεις εναντίον αυτού που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτηρίζει «παράλληλη δομή» μέσα στο κράτος είχαν μέχρι τώρα επικεντρωθεί στα πρόσωπα που φέρονταν να είναι υποστηρικτές του Γκιουλέν στην αστυνομία, στο δικαστικό σύστημα, στα μέσα ενημέρωσης και σε μία μεγάλη τράπεζα.

Η σημερινή επιχείρηση επικεντρώθηκε στο Ικόνιο της κεντρικής Τουρκίας αλλά στη συνέχεια επεκτάθηκε σε περισσότερες από δέκα επαρχίες, σύμφωνα με το Dogan, το οποίο πρόσθεσε πως μεταξύ των 20 συλληφθέντων βρίσκεται και ένα πρώην ανώτατο στέλεχος της αστυνομίας.

Η αστυνομία αρνήθηκε να σχολιάσει την επιχείρηση, η οποία γίνεται δύο εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουνίου.

Ο Ερντογάν κατηγορεί τους υποστηρικτές του Γκιουλέν στις τάξεις της αστυνομία και του δικαστικού σώματος ότι βρίσκονται πίσω από μία έρευνα για διαφθορά που συγκλόνισε την κυβέρνηση στα τέλη του 2013.